Beretningen om et varslet tap. Fagernes - Toten 4-5 Det var en - TopicsExpress

Beretningen om et varslet tap. Fagernes - Toten 4-5 Det var en sen fredagskveld at Fagernes skulle være vertskap for serielederne fra Toten. En litt ivrig manager hadde innkalt gutta 3,5 time før kamp, og vi rakk både fellesdusj og massasje før kamp. Det skulle i hvertfall ikke stå på forberedelsene. Vi hadde til og med fått trykt ny sponsor på draktene. Takk for bidrag til botfesten fra Elfag. Selv om Toten har en god statistikk i årets serie (10-2-0), ble ikke fotballen funnet opp på Toten og vi hadde tro på at vi kunne få til et godt resultat. Vi mimret litt over det ene poenget vi ranet til oss på bortebane, og drømte om en anmeldelse for ta alle tre denne gangen. Et lettere redusert lag; grunnet bryllup, fisking, rogalending , skade etc, hadde blitt forsterket med Dardan i mål, Øyvind Lund i forsvar. I tillegg var Jan Tore tilbake etter ribbeinsbrudd og Ola Tut Tut spilte sin andre kamp etter hjemkomsten til Valdres. Optimismen var definitivt til stede før start. Kampen startet som vi trudde. Toten har en voldsom intensitet i spillet sitt, og hele laget angriper i 100. Det ser ut til å bli en forsvarskamp for Fagernes. Heldigvis spiller vi i fjerde divisjon, så vi vet at selv ikke serielederne klarer å holde opp intensiteten i 90 min. Det gjelder å ri av stormen, slik at Fort Myra ikke får for store sprekker i grunnmuren før vi kan mobilisere motangrep. Et enormt press i starten fører til at Toten får en tidlig straffe, korrekt idømt sådann. 0-1 tidlig og den første grunnmurssprekken viser seg. Toten opprettholder det høye presset, og lar ikke gutta våre få ro med ballen. Dette fører dessverre til en litt uheldig inngripen fra en av våre stoppere, og alene med keeper klarer Toten å sette inn 0-2, via keeper og stolpe. Med litt tur i den situasjonen, hadde vi klart å unngå ytterligere sprekker i grunnmuren. Men vi håper at lykken skal stå den kjekke bi, bare synd for Fagernes at de kjekkeste gutta sitter på benken fra start. Toten har fortsatt krefter til å opprettholde presset, og kjører kampen videre. Vi har knapt vært på Toten sin banehalvdel de første 20 minuttene. Presset vedvarer og vi klarer å lage et frispark 1,5 cm utenfor 16-meteren. Det kan kanskje hevdes at det burde vært straffe, men det spiller ingen rolle når frisparket går via mur og i mål. 0-3, og det begynner å se litt mørkt ut. Det er i motgang man skal skille mus fra menn. Nå er det på tide at vi får hevet spillet vårt. Etter en forrykende start av Toten har de nok begynt å merke kjøret. Vi kommer gradvis litt mer med i kampen. Et frispark blir sendt inn mot bakre stolpe. Nyervervelsen Lund hopper opp og header like utenfor. Dette er faktisk omgangens første sjanse som ikke ender i mål. Det står 1-3 i sjansestatistikken, og 0-3 i mål. Synd at Fagernes ikke er like effektive som Toten. Troen på at vi kan score begynner gradvis å komme tilbake. Etter noen begivenhetsløse minutter på Myra får vi en corner. Albertinho sikter på hodet til Mål-Mato og det står 1-3. Opphentingen har begynt! Publikum er fra seg i glede og jubler så høyt at vi nesten hører det. Bare synd at Toten kommer til sin fjerde sjanse, kanskje offside, og setter inn 1-4. Opphenting midlertidig avsluttet. Nå skal Fagernes prøve å være like effektive som Toten. Etter en hektisk start på kampen har vi spillemessig nesten kommet på høyde med Toten, men bare nesten. Vi får et frispark i ingenmannsland. Men med så mange gode frisparkben på laget, og enorme hodespillere, finnes det ikke ufarlige frispark for Fagernes. Stian serverer ballen på gullfat til Lund, og det står 2-4. Opphentingen har startet igjen, men vi rekker ikke mer før det blir pause. Garderoben oser av glede og entusiasme i pausen. Vi har definitiv blitt et bedre lag enn forrige gang vi møtte Toten. Det er langt fra samme enveiskjøring som det var på Østre Toten kunstgressbane. Det er ikke umulig å ende opp med poeng i denne kampen. Fagernes gjør et bytte, og Jan Tore kommer inn for Stian. Utover dette er det lite som skjer i begynnelsen av omgangen. Det er litt dueller og fine pasninger, men ingen farligheter for noen av lagene. Dette er bare sant fram til det blir blåst et frispark på ca 30 meter til Fagernes, og som nevnt tidligere finnes det ikke ufarlige dødballer når Fagernes får pustet ut og plassert alle duellspillerne sine i boksen. I dette tilfellet kunne duellspillerne spart seg løpeturen opp i boksen til Toten, da Mål-Mato får et nytt lykketreff og sender kula rett i mål. 3-4. Mål-Mato har nå skåret på sine tre siste frispark. Vi snakker nok frisparkspesialist. Vi får en ekstra vitamininnsprøyting, nå som vi nesten har poeng i lomma. Vi får faktisk flyttet laget litt opp og kjører kampen en liten stund. Dette fører blant annet til en suser i tverrliggeren fra Mato, noe som kunne gjort 4-4, men dessverre... En liten periode med Fagernespress fører til en kjapp overgang for Toten. Etter fine kombinasjoner og gode løp befinner en totenspiller seg i vår boks, nesten alene. Det han ikke vet er at Jan Tore ikke gir seg uten kamp. En voldsom konfrontasjon inne i boksen fører til ny Toten-straffe og et nytt brukket ribbein for Jan Tore. 3-5, og ca 20 min igjen av kampen. Siden lykken skal stå den kjekke bi, skjønner manageren at han må sette inn godsakene som har varmet benken. Først inn er lynving Jon Terje. Han kommer inn for Albert som har jobbet iherdig og lagt ned en fantastisk innsats - i likhet med resten av laget. Jon Terje skaper litt bruduljer, men man kan spørre seg om alderen innhenter oss alle... Men laget er fortsatt ikke kjekt nok, og Jon Teodor kommer inn i det 80 minutt. Kjekkhetsfaktoren er betydelig oppgradert. Det blir litt kluss i byttet, men smooth-talker Teo får dommeren til å trekke tilbake det gule kortet. Hvor er denne silketungen ute på byen? Det skjer dessverre litt for lite på banen, og det går faretruende mot full tid. Burde manageren satt innpå den siste kjekkasen fra benken, Øyvind Totti? Vurderingen blir nok gjort, men tankeprosessen til manageren blir avbrutt av at toten-spiller nr 5 mister hodet og begynner med ufint spill. Først prøver han å felle vår spiller nr 15, etter at ballen er borte og dommeren har snudd ryggen til. Ett minutt senere gjør han akkurat det samme mot vår spiller nr 4. Ola Tut Tut forteller høflig nr 5 på Toten at den slags oppførsel er uakseptabel på Myra. Selv om vi på Fagernes ikke alltid er de snilleste guttene, så holder vi oss for gode til gjennomføre handlinger som best kan sammenlignes med Kenneth Dokken sin lårhøne på Arneng. Vi håper virkelig at ledelsen i Toten tar dette opp med sin spiller, da vi nok kan være enige om at dette ikke hører hjemme på en fotballbane. Søknadsskjema til MMA kan ettersendes, om ønskelig. Uansett får vi et frispark, litt uvisst hvorfor det ble den veien, da dommeren helt klart ikke hadde fått med seg hendelsene over. Men det var en riktig avgjørelse ut fra hendingsforløpet. Som nevnt flere ganger finnes det ikke ufarlige dødballsituasjoner for Fagernes. Gezim mobiliserer all sin kraft ned i venstreslegga, ballen får en fin bue inn i boksen, ballen spretter gjennom feltet og der dukker Teo opp og header elegant over en utrusende keeper. 4-5, og det er virkelig kamp de siste minuttene. Dessverre ebber det ut i 4-5, og Toten får med seg 3 poeng hjem. Toten er et bra lag, og 4 poeng mot oss på 2 kamper er nok fortjent. Forskjellen på et yngre lag på vei opp og et aldrende lag på vei ned er tydelig. Men bare tenk på hva Fagernes hadde vært om vi hadde trent :) Lag: Dardan Barny-Ola Dunk-Øyvind-Gezim Axel-Stian-Ola Tut-Rudolf-Albert Mato Benk: Jan Tore, Jon Terje, Jon Teodor og Øyvind Totti. Snittalder benk: 36,5 år
Posted on: Sat, 10 Aug 2013 08:32:31 +0000