De derde wedstrijd van het seizoen werd op 7 oktober gespeeld. Het - TopicsExpress

De derde wedstrijd van het seizoen werd op 7 oktober gespeeld. Het was een uitwedstrijd in Doesburg en werd gespeeld tegen "Doesburg SC 2". Sinds lange tijden was het sterrenensemble van Olympic 9 helemaal compleet. De wedstrijd zou om 20.00 uur gespeeld worden in sporthal de Beumerskamp. Met een officiële KNVB scheidsrechter als leidsman stond iedereen te popelen om de wedstrijd af te trappen. Toen het balletje eenmaal ging rollen werd er fanatiek druk gezet door Olympic. De tegenstanders konden de eerste 10 minuten moeilijk onder de druk uit voetballen en dit leverde een spannende openingsfase met een aantal zeer goede mogelijkheden maar geen goals. Wat later in de eerste helft was het dan toch zo ver, de 0-1 verscheen op het bord door een magnifieke goal. Helaas brak dit het verzet niet en bleef het de eerste helft knokken voor elke meter. Eenmaal in de tweede helft begon het allemaal meer te lopen en liet de tegenstander zich makkelijk bespelen en speelde het ook ongeorganiseerd. Mede door een aantal goed uitgespeelde counters werd er binnen enkele minuten 6 keer gescoord. Maar ook door het slecht uitspelen van sommige kansen had er ook makkelijk 20 keer gescoord kunnen worden. Enige smet op de wedstrijd was het bijzondere slordige optreden van de doelman. Deze liet zich bijzonder makkelijk passeren door een slap schot van de tegenstander. Anderzijds had deze speler het grootste geluk van de wereld omdat deze de bal via de binnenkant van de paal het doel inwerkte. Maar daarnaast is het ook de verantwoordelijkheid van de verdedigende speler van Olympic die erg slordig was in het uitverdedigen. (In het kader van de veiligheid noemen we de naam van deze speler niet in verband met represailles). Uiteindelijk kon niemand er wat aan doen dat er gescoord werd door Doesburg. Maar wat zou het mooi zijn geweest als de keeper EINDELIJK de nul had kunnen houden. Na deze miskleun werd er door Olympic wel gewoon door gevoetbald. Het is dan ook bijzonder knap dat de spelers zich niet hebben laten beïnvloeden door deze tegengoal en gewoon door hebben gestreden. Zo eindigde de wedstrijd in 11-1 en geeft dit de basis voor wat misschien wel een heel mooi seizoen kan worden. De redactie
Posted on: Tue, 08 Oct 2013 07:42:23 +0000