KeuPa nousi tärkeään voittoon Tampereella Ottelun - TopicsExpress

KeuPa nousi tärkeään voittoon Tampereella Ottelun lähtökohdat vierailevalle joukkueelle eivät olleet helpot. Poissaolevien pelaajien määrä oli suuri, kotijoukkue ei ollut hävinnyt kotonaan sitten syyskuun lopun ja keskiviikon pelit ovat olleet KeuPalle melkoinen kirosana viime kaudet. Niin tai tai näin, alun tunnustelun jälkeen KeuPa nousi kurinalaisen kolmannen erän turvin tärkeään vierasvoittoon lukeminen 3-4. Ottelun alussa KeuPa lähti hyvällä jalalla hallitsemaan ja viemään kiekkoa kohti KOOVEEN päätyä luoden muutaman hyvän maalipaikan. Niin monesti tällä kaudella toistunut kaava toistui jälleen kerran, sillä kotijoukkue iski ottelun avausmaalin. Pelikello osoitti reilua 5 minuuttia kun KOOVEE iski taululle pyörityksen päätteeksi 1-0. KeuPa jatkoi vahvaan luistelua maalin jälkeen ja ajassa 11.04 KeuPan ykkösnyrkki täräytti hyvän pyörityksen päätteeksi pelin tasoisin 1-1. Maalin eteen unohdettu Taneli Maasalo laukoi Janne Kumpulaisen hyvästä passista kiekon tolpan ja maalivahdin selän kautta verkonperukoille. Maalin toiseksi syöttäjäksi merkattiin Markus Rämä. Maalin jälkeen KOOVEE lisäsi kierroksia koneeseen ja saikin luotua vaarallisia maalintekotilanteita Lauri Rämön vartioimalle maalinsuulle. Lopulta ajassa 16.04 kotijoukkueen pistekunkku Markus Jokinen survoi kiekon maalin edestä verkkoon. Maalia edelsi pitkä pyöritys KeuPan päädyssä. Toiseen erään KeuPa päätti lähteä tukkimaan keskialuetta, sillä KOOVEE pääsi avauserässä liian helposti vyöryämään vauhdilla KeuPan päätyyn. Toinen erä oli hienoista kotijoukkueen hallintaa KeuPan keskittyessä kurinalaiseen puolustuspelaamiseen. KeuPalle siunaantui kuitenkin myös muutama oiva maalipaikka iskeä peli tasoihin, mutta molemmissa päissä maalivahdit esittivät hyviä torjuntoja pitäen lukemat samoissa. Tiukan puolustustaistelun jälkeen viimeiseen erään tilanteessa 2-1. KeuPa pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, sillä toisen erän lopussa KOOVEE pelaaja komennettiin kaksi minuuttiselle sekavan tilanteen jälkeen korkean mailan seurauksena. Ykkösylivoima ei jättäny tilaisuuttaan käyttämättä kun kiekko tuotiin vauhdilla alueelle Kaarlo Jormakan toimesta. Jormakka käytti kiekon Kumpulaisella, jonka jälkeen Jormakka löysi maalin eteen nousevan Rämän, joka tulitti kiekon varmasti pesään ja lukemiksi 2-2. Tästä vajaa minuutti myöhemmin ja Joona Peränen katkaisi KOOVEN hyökkäyksen omalla siniviivalla ja jatkoi kiekon Ville Tenovaaralle. Tenovaaran terävä pystysyöttö tavoitti läpi kirmaavan Rämän, joka ei näistä paikoista erehdy. Tyylikäs viimeistely läpiajosta ja hetkessä KeuPa siirtyi 2-3 johtoon. Tämän jälkeen peli rauhottui kunnes ajassa 49.48 räjähti. Läpi ottelun kuumana käynyt kotijoukkueen Mikko Sulonen taklasi todella törkeästi KeuPan puolustaja Eemeli Sormusta selästä ottelurangaistuksen arvoisesti. Sormunen joutui jättämään taklauksen seurauksena kaukalon. Sulosen sekoilu koitui lopulta ottelun käännekohdaksi, sillä KeuPan ykkösylivoima näytti jälleen vaarallisuutensa. Jormakka ja Kumpulainen syöttelivät aikansa kiekkoa keskenään ja lopulta Kumpulainen löysi millin tarkalla syötöllä maaliin eteen nousseen Maasalon, joka latasi suoraan syötöstä toisen maalinsa ottelussa ja tilanteeksi 2-4. Maalin jälkeen KeuPa jatkoi tarkkaa puolustuspelaamista kunnes Tenovaara joutui rikkomaan KOOVEEn pelaajaa rangaistuksen arvoisesti ajassa 56.58. KOOVEE ei jättänyt tilaisuuttaa käyttämättä vaan runnoi väkisin pelin maalin päähän ylivoiman aikana. Samassa ajassa Rämä komennettiin jäähyaitioon, joten ottelun lopusta muodostui todellinen trilleri. KeuPa kesti kuin kestikikin alivoiman sekä KOOVEEN viimeisen minuutin rynnistyksen ilman maalivahtia. Summerin soidessa taululla komeilivat todella tärkeät 3-4 lukemat ja näin ollen pisteet matkasivat Keski-Suomeen. Loistava kahden erän puolustustaistelu ja kurinalainen pelaaminen olivat ottelun voiton takeet. Lisäksi Rämön loistavat torjunnat tiukilla hetikillä ansaitsevat maininnan. KeuPan osalta härkäviikot ovat nyt toistaiseksi ohitse, sillä seuraavan pelin Keuruulaismiehistö pelaa viikon päästä lauantaina (7.12) Rovaniemellä. Sunnuntaina (8.12) KeuPa puolestaan kohtaa vahvistuneen Raahe-Kiekon Raahessa. Tauon aikana KeuPa huilaa ja parantelee vammojaan. Ensi viikolla joukkue palaa jääharjoitteluun normaalein kuvioin. Toivelistalla seuraavan puolentoista viikon aikana on muutama tervehtynyt pelaaja kokoonpanoon. Lisäksi uusia pelaajauutisia saattaa olla luvassa ensi viikon aikana.
Posted on: Thu, 28 Nov 2013 13:06:49 +0000