Knotsgekke wedstrijd levert Oosterparkers een punt op in - TopicsExpress

Knotsgekke wedstrijd levert Oosterparkers een punt op in Winschoten Op deze prachtige nazomerse dag reisden de Oosterparkers naar Winschoten waar WVV de tegenstander was. Via de A7 waren de stadjers binnen 30 minuten in de molenstad en troffen daar een prachtige grasmat aan. De stank- en rookoverlast die onderweg veroorzaakt werd was het gevolg van tabak in de benzinetank. Waar iedereen dacht dat Sjekkie Smid met raam open reed was het dit keer zijn auto die menig weggebruiker de wenkbrauwen deed fronzen. Dennis van Linschoten kon vanmiddag helaas niet beschikken over zaalvoetbal koning Meester Liewes. Dit betekende dat Martin Ludolphy zijn rentree met een week vervroegde. In goed overleg met de fysiotherapeut besloot de Hanze Hogeschool student de kicksen weer aan te trekken. Een prachtig zonnetje en een heerlijke grasmat waren de ideale ingrediënten voor een leuke pot voetbal. De stadjers begonnen gecontroleerd aan de wedstrijd en loerde op de kansjes. Met de onstuitbare Edmar Janga in de gelederen een prima strijdplan. Het resultaat was een vroege openingstreffer. Waar de rappe aanvaller tegen GRC al bewees dat er meer in zit dan alleen hard lopen liet het sprintkanon zich ook in Winschoten weer gelden. Een snoeiharde pegel van een meter of 20 verdween genadeloos in de touwen; 0-1. Geen vuiltje aan de lucht ……………..of toch wel??? De wereldgoal van Edje werd al gauw overschaduwd door de persoon die een iets mindere dag bleek te hebben. Doelman, keeper en goalie Remco Emmens had om het maar netjes te zeggen niet zijn beste dag. Waar heel Winschoten had kennis gemaakt met de sprintkwaliteiten van Edmar Janga ontdekte de thuisploeg niet veel de later de achilleshiel van de groenhemden. Een mislukt schot of misschien wel een voorzet belande tot ieders verbazing over goalie Emmens. Zwaartekracht en nog wel iets meer een verkeerde inschatting bij de doelman leverde vlak na de openingstreffer de gelijkmaker op: 1-1. “Kan gebeuren, “Kop op Remco”, “Volgende is voor jouw” waren enkele kreten om de doelman weer op te lappen. Positiviteit alom bij de Oosterparkers! En het werd allemaal nog mooier toen opnieuw spurtkoning “Edje” binnen enkele minuten na de gelijkmaker de voorsprong weer op het bord had gezet; 1-2. Geen vuiltje aan de lucht………ja, toch wel!!! Nog niet klaar met juichen of de Winschoters hadden de gelijkmaker alweer in het netje hangen. Om naar de juiste woorden te zoeken is niet heel lastig. Een blunder, een gigantische misser, een afgrijselijke fout van de meest besproken man in Winschoten Remco Emmens zorgde binnen 10 minuten voor een 2-2 tussenstand. Menig korfballers doen het slechter in dit tijdsbestek. De oppeppende woorden van een aantal minuten geleden hadden logischerwijs plaats gemaakt voor iets minder kindvriendelijke termen. Maar wees niet getreurd lieve lezers, het kon allemaal nog erger voor onze forse doelman. Ook het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. De thuisploeg kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en wederom ging de sluitpost niet geheel vrijuit. Met andere woorden, blunder numero 3 kon worden genoteerd; 3-2. Gelukkig voor de Oosterparkers was het blunderfestijn besmettelijk. Een gigantische fout aan de kant van WVV leverde prompt de gelijkmaker op! De oud-orderpikker van Deli XL Martin Ludolphy strafte het “foutje” genadeloos af en tekende voor zijn vierde doelpunt van het seizoen; 3-3. Waar de speaker van dienst nog bezig was met het schrapen van zijn keel konden de Winschoters wederom juichen! In dezelfde minuut na de gelijkmaker ging het Giga Mega Foutenfestijn bij de Oosterparkers vrolijk verder. Een eigen doelpunt van de George Clooney uit de lage landen Stephan Beemsterboer was het enige wat nog ontbrak aan het stuntelende team uit het Oosterpark: 4-3. Een a4tje verder en dan is er nog maar net 28 minuten van de wedstrijd beschreven. Beide elftallen waren tot de rust gelukkig eerst uitgeblust en aan deze stand kwam voor de thee geen verandering in. In de rust hebben elftalleiders Richard Pheifer en Johan Reinders een poging gewaagd een bouwmarkt te vinden. De plaatselijke Gamma werd echter niet gevonden waardoor het doel helaas niet dicht getimmerd kon worden. Dit in het achterhoofd te hebben begonnen beide ploegen aan de tweede helft. In tegenstelling tot het eerste kwartier bleef de wedstrijd na rust in iets rustiger vaarwater. De thuisploeg ging op zoek naar de genadeklap terwijl de Oosterparkers de strijd niet op gaf en de gelijkmaker probeerden te forceren. Terwijl het spel op en neer ging waren het toch weer de groenhemden die langszij kwamen. Een prima hoekschop van spielmacher Richard Schutter belande snoeihard op het hoofd van voormalig aanvoerder Mick Pomstra. Waar woorden te kort schieten om de schoonheid van de kopbal te beschrijven trokken veel mensen de vergelijking met Patrick Kluivert in zijn goede tijd; 4-4. Oosterparkers kreeg er weer een beetje schwung in. Niet veel later na het wonderschone doelpunt van de oprichter van Zaterdag 1 kreeg Nick Weessies een opgelegde kans om zijn ploeg wederom op voorsprong te zetten. Vanuit een lastige hoek besloot de rechtermiddenvelder voor eigen succes te gaan waar misschien de keuze beter was geweest om de bal breed te leggen. Voor het doel van Remco Emmens bleef het aardig rustig……leek het!! De thuisploeg wist namelijk zelfs vanuit een hoekschop de goalie te verschalken. Een op het oog simpele vangbal verdween via de rasta’s van Vincent “Brian”, nadat Remco besloot de bal weg te stompen, op schlemielige wijze in het doel; 5-4. Na de zoveelste tegenslag voor de ploeg van Dennis van Linschoten bleef die mannschaft strijdvaardig. Een slotoffensief waarbij de trotse eigenaar van de Renault Twingo cabrio Marco Voorma er in de spits werd bij gegooid besloten de Oosterparkers op zoek te gaan naar een punt. En wat is er nou mooier om in dit in de allerlaatste minuut te verwezenlijken. Een prima pass van de inmiddels ingevallen Mo “stemband” Jabri werd uitstekend doorgekopt door de boomlange Marco Voorma waardoor de bal precies voor de voeten belande van Richard Schutter. De dekselse spits maakte het keurig af en de opluchting was groot aan de kant de van de groenhemden; 5-5. Na 10 doelpunten, 4 blunders en een eigen goal besloot de prima fluitende arbiter een einde aan een deze zinderende wedstrijd te maken. Waar vooral de toeschouwers de winnaar waren in Winschoten leverde het punt toch veel blije gezichten op in het kamp van de Oosterparkers. Men vraagt zich nu wel af hoeveel goals het elftal uit het Oosterpark moet maken om de drie punten een keer mee te nemen. Op dit eeuwenoude vraagstuk heeft helaas niemand antwoord. Het enige pluspuntje die doelman Remco Emmens gistermiddag had was het ontbreken van televisiecamera’s. Want wat zou het mooi geweest zijn als die beelden maandagavond bij Voetbal International zouden worden uitgezonden. Volgende week ontvangen de stadjers de ploeg uit Schildwolde SGV en dit hopelijk met een echte keeper! THE END!!!
Posted on: Sun, 29 Sep 2013 17:09:50 +0000