Liverpool var illa ute mot Everton på bortaplan, men Daniel - TopicsExpress

Liverpool var illa ute mot Everton på bortaplan, men Daniel Sturridge fick sista ordet i ett sällsynt öppet och chansrikt Merseysidederby. Matchen slutade 3-3. Derbyt bjöd som vanligt på heta känslor och tuffa tacklingar, men också massvis med chanser och galna missar. Publiken på Goodison park fick sannerligen valuta för pengarna på lördagen. Liverpool tog ledningen redan efter fem minuter. Hemmalaget tappade helt markeringen på Philippe Coutinho efter en hörna, och brassen kunde omarkerad rulla in 1-0 från nära håll. Men kvitteringen lät inte vänta på sig. Bara ett par minuter senare höll sig belgaren Kevin Miralles framme efter en frispark och stötte in 1-1 från nära håll. SUAREZ BRYSKT TACKLAD Men Suarez replikerade ånyo för Liverpool. I den 19:e minuten fixade anfallaren frispark - en frispark som han själv tog hand om själv. Och som han gjorde det. Tim Howards mur var aningen malplacerad, och Suarez kunde med imponerande precision hitta nätmaskorna intill stolpen. Evertons målskytt Mirallas hade tur som undvek rött kort i den 34:e minuten när han bryskt sänkte Suarez med en kapning i knähöjd. Domare Phil Dowd visade bara ett gult kort, och i stället skulle hemmalaget vända på steken i en chansfylld andra halvlek. Simon Mignolet i Liverpools mål räddade bland annat två frilägen den första kvarten, och dessförinnan hade också Joe Allen missat i stort sett öppet mål för gästerna. EVERTON VÄNDE Vändningen inleddedes i 72:a minuten. Romelu Lukaku, lånet från Chelsea, fick öppet läge i straffområdet efter fint kortpassningsspel. Trots att Mignolet var på bollen lyckades han inte hålla den framför mållinjen. Suarez fick ett dunderläge att åter ge Liverpool ledningen i 78:e minuten, men Howard räddade uruguayanens närnick. Fyra minuter senare svarade i stället Lukaku för sitt andra mål för dagen när han höll sig framme på en hörna, belgarens sjunde fullträff för säsongen. STURRIDGE FICK SISTA ORDET Men Liverpool hade inte gett upp, och Daniel Sturridge skulle få sista ordet - återigen efter en fast situation. 3-3-målet i 89:e minuten blev derbyts sista. Liverpool gick för ett segermål, men trots ett flertal farliga lägen på stopptid lyckades man inte forcera in det. Även Everton hade sina chanser på stopptid - men Mignolet behövde aldrig ingripa. I och med poängtappet har Arsenal chansen att rycka ifrån Liverpool i toppen. Londonlaget möter Southampton senare i dag.
Posted on: Sat, 23 Nov 2013 16:26:34 +0000