Matig maar efficiënt GDA verslaat TAC90. Een matig spelend GDA - TopicsExpress

Matig maar efficiënt GDA verslaat TAC90. Een matig spelend GDA heeft tegen TAC90 zijn 5e overwinning geboekt. Op een zonnig en druk Madestein ging GDA echter goed om met de geboden kansen waardoor het geen averij opliep tegen de hekkensluiter. TAC90 was niet veel minder dan GDA, maar de geboden kansen waren aan de gasten niet besteedt. Hoogtepunt van de wedstrijd was de 3-0 van Jeroen Mantel, die na voorzet van Brian Veldboom de bal achter zijn standbeen scoorde. TAC90 was vorige week al bekeken tegen Quick Steps (onterechte nederlaag voor TAC90) en ondanks dat het de hekkensluiter betreft is TAC90 zeker geen verkeerde ploeg. Richard Langeveld gaf al aan dat GDA deze ploeg absoluut niet mocht onderschatten. Of het onderschatting was of niet, TAC90 begon prima aan de wedstrijd en van niveauverschil was geen sprake. GDA speelde zonder bezieling en liep achter de feiten aan. Voorin gaf GDA niet thuis en in de omschakeling was GDA kwetsbaar omdat de linies veel te ver uit elkaar stonden. TAC90, met een aantal behendige spelers in de gelederen, maakte gebruik van de ruimte en zette een aantal aanvallen op. In de eerste 20 minuten kreeg TAC90 twee kansen om de score te openen. Eerst uit een vrije trap, waar GDA goed wegkwam. Even later stond de organisatie niet goed en leek een steekbal een treffer op te leveren maar de bal kon nog net geblokt worden. GDA herpakte zich na de sterke periode van TAC90. De Loosduiners stroopten de mouwen op en trokken ten aanval. Na een aantal losse foldders lag de bal in de 30e minuut ineens in het doel achter de blunderende TAC90 doelman Bulent Ozcan. Brian Veldboom leek een houdbaar schot te produceren, maar de gemene stuit was Ozcan te machtig. De fase tussen de 30e en 45e minuut bleek achteraf de beste periode van GDA te zijn deze wedstrijd. Hierin zette de thuisploeg TAC90 vast, speelde met beleving en creeerde kansen. Op slag van rust werd het goede spel beloond. Brian Veldboom liep alleen op Bulent Ozcan af, maar manouveerde zich in een lastige positie. Veldboom behield overzicht en legde de bal af op de inlopende Jeroen Mantel, die met een bekeken schot GDA op een 2-0 voorsprong zette. Een effectief GDA ging dus rusten met een 2-0 voorsprong, maar het had net zo goed 2-2 kunnen staan. Wat GDA in de 2e helft liet zien was was ondermaats. Het vele publiek zag een ongeinspireerde en onsamenhangende thuisploeg die zich lange tijd onder druk liet zetten door TAC90. De gasten kregen diverse mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar hier ligt duidelijk het probleem van TAC90: scoren. GDA kwam dus een aantal keren goed weg. In de 60e minuut viel overigens Rogier Beld uit een een hoofdwond na een niet geconstateerde elleboog. Beld was ook even buiten bewustzijn waarna er geen enkel risico werd genomen. Hierdoor kon Arnout Ooienaar zijn debuut maken in GDA zaterdag 1. De 1e jaars senior is hersteld van een liesblessure. Ooievaar mocht als A junior al regelmatig opdraven in de zondag 1, vaak als basisspeler, en mag nu de ploeg van Richard Langeveld van aanvallende impulsen voorzien. Het niveau van de wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau maar in de 80e minuut lieten Brian Veldboom en Jeroen Mantel de supporters toch nog iets fraais zien. Veldboom haalde de achterlijn en gaf een puntgave voorzet op Jeroen Mantel, die de bal van achter zijn standbeen langs Ozcan in het doel liet ploffen. Echt een prachtig doelpunt uit een dito aanval. Het overigens sportief spelend TAC90 kende 1 speler die zich hiervan in negatieve zin van onderscheidde. De nummer 10 maakte enkele forse overtredingen, waarvan 1 in de slotseconde . Hij mocht van geluk spreken dat een tackle met 2 benen op Rodier Hussainali onbestraft bleef, waar rood op zijn plaats was. Helaas bleef het bij dit hoogtepunt en mag GDA na een matige wedstrijd toch weer 3 punten bijschrijven. De ploeg van Richard Langeveld behoudt de aansluiting bij de kopgroep en mag zich de komende weken tegen achtereenvolgens Honselersdijk, Die Haghe en Houtwijk gaan meten met ploegen die boven GDA staan. Het mag duidelijk zijn dat GDA dan beter voor de dag moeten komen als in deze wedstrijd.
Posted on: Mon, 28 Oct 2013 15:20:21 +0000