Verslag D1 Zaterdag 14 september 2013: "Nunspeet D1 begint - TopicsExpress

Verslag D1 Zaterdag 14 september 2013: "Nunspeet D1 begint competitie met winst tegen ESC D2 7-1!!" Na een voorbereiding van precies 4 weken waarin getraind is en 3 bekerwedstrijden werden gespeeld met 3 overwinningen en 2 oefenwedstrijden zijn gespeeld met 1 grote winst en 1 grote verliespartij, begint vandaag het echte werk. In de gespeelde wedstrijden hebben we een gretige groep gezien die heel graag wil maar juist door het enthousiasme en het wennen voor een groot deel van de selectie op een groot veld het zichzelf nogal eens onnodig lastig maakt. Maar de kwaliteiten zijn er en het is aan ons als gehele groep om er dit seizoen iets moois van te maken. Vandaag spelen we tegen ESC D2 en dit is de tegenstander waar we vorige week voor de beker ook tegen hebben gespeeld. We zijn vandaag compleet, de spelerspas van Hakim is binnen en mag dus ook in een officiële wedstrijd zijn debuut maken. Na een korte bespreking van Marnix waar de nadruk wordt gelegd op een hoge balsnelheid en gebruik maken van de ruimte aan de zijkanten. Hierna naar buiten waar we de warming up doen onder leiding van onze aanvoerder Sam. Dit ziet er op de kleine ruimte die we kunnen gebruiken toch heel aardig uit. We zijn er klaar voor. Maar als we het veld oplopen zien we wel onze tegenstander uit Elburg maar geen scheidsrechter. Deze was nog niet bekend en na 10 minuten is Benno bereid gevonden om de wedstrijd te leiden. We zijn in het begin even uit onze concentratie en beginnen wat rommelig aan de wedstrijd. Maar als na 6 minuten Hakim wordt aangespeeld, zet zijn lichaam er goed in, wegdraait en hard uithaalt van buiten de 16 meter en de bal verdwijnt in de hoek 1-0. Hierna gaan we goed door en even later is weer Hakim die de 2-0 binnenschiet. De 3-0 volgt via een intikker van Mike na goed doorzetten van Jonathan die ook het overzicht houdt. De 4-0 volgt uit een vrije trap die werkelijk keihard wordt binnengeschoten door Sam en als voor rust ook Jonathan nog scoort. Zijn “voorzet” belandt rechtstreeks in de goal, zat er wel lekker in, kunnen we terug kijken op een goede eerste helft. In de rust nog een keer aangeven dat we snel moeten blijven spelen en als de ruimte groot blijft bij balbezit dan kan ook de tweede helft leuk zijn om te spelen en te kijken. Ook nu willen de spelers weer snel naar buiten, gretig als ze zijn. Maar de tweede helft is beduidend minder, ook al maken we snel de 6-0 door een kopbal van Daan uit een uitstekende voorzet van Jonathan. Daarna een rommelige fase waarin teveel wordt gelopen met de bal, onnauwkeurige passes. Zo halen we ons zelf uit ons spel en het is ESC die een goal scoort. Echter wij hebben het slotakkoord door een mooie goal van Daan. Hij staat in de 16 meter krijgt de bal op zijn borst aangespeeld en met een omhaal verdwijnt de bal over de keeper in de goal. Deze goal wordt uitbundig met z’n allen gevierd. Dit is mooi om te zien. De kop is eraf met een ruime overwinning. Deze week weer lekker trainen en op naar volgende week waar VSCO D1 onze tegenstander is. Hopelijk gaan er weer veel mensen mee om de jongens van support te voorzien. Wel vroeg vertrekken!! Opstelling: Jardi; Twan, Lucas, Ray en Fabian; Mike, Sam en Junuh; Jonathan, Hakim en Jesper. Wissels: Mark en Daan Scoreverloop: 6de 1-0 Hakim 10de 2-0 Hakim 13de 3-0 Mike 20ste 4-0 Sam 24ste 5-0 Jonatham 36ste 6-0 Daan 48ste 6-1 ESC 52ste 7-1 Daan
Posted on: Mon, 16 Sep 2013 15:08:47 +0000