Vroeg doelpunt geeft Naaldwijk 3 punten Zo vroeg in het seizoen - TopicsExpress

Vroeg doelpunt geeft Naaldwijk 3 punten Zo vroeg in het seizoen was voor Naaldwijk al het uur van de waarheid aangebroken want na het verlies van vorige week tegen Vitesse Delft moest er nu toch echt gewonnen worden om de aansluiting te houden. Naaldwijk trof in TAVV op het eigen veld eveneens een kandidaat voor onderste plaatsen in de competitie. Naaldwijk was gewaarschuwd na de twee confrontaties van vorig seizoen (verlies en een gelijkspel) en het kwam dan ook goed uit de kleedkamer. Op links waren het Marien Looije en Tim Kardol die al combinerend de aanval zochten direct na de aftrap. De eind pass was lastig genoeg voor de verdediging van TAVV en zij konden de bal niet goed wegwerken. Het was Jacco Wevers die goed inliep en de bal al na 27 seconden in het doel van TAVV schoot. TAVV was even duidelijk van slag door het snelle doelpunt in de fase hierna maar de Naaldwijkers wisten hiervan niet te profiteren. Ondanks de achterstand werden de aanvallers van TAVV Stefan Rijsdam en Mitchel van Wijk na 10 minuten zeer actief voorin. Naaldwijk werd door het aanvalsspel van gasten naar achteren gedrongen en het was Stefan van Rijsdam die na 17 minuten de kans kreeg op 1 – 1 maar hij vond Tom Verbakel van de witkielen op zijn weg. Het duurde tot in laatste kwartier dat Naaldwijk pas weer gevaarlijk werd. Tim Kardol gaf een schitterend cross pass op Jacco Wevers. De Naaldwijkse aanvaller schoot weer venijnig maar doelman Aron Heijkoop van TAVV stond nu wel op de juiste plaats. Niet veel later leek Naaldwijk de score te verdubbelen na een voorzet van Jacco Wevers maar Aike van de Bos en Said Auoladsaid kwamen beide net iets tekort om de bal wederom in doel van TAVV te werken. In de blessuretijd van de eerste helft kregen de gasten uit Ter Aar de grootste kans. Stefan Rijsdam was het op links weggestuurd en hij zette voor op de vrij inlopende Mitchel van Wijk. Waar iedereen de gelijkmaker al telde dook ineens Wouter van Dalen van Naaldwijk op voor Van Wijk en hij werkte de bal tot hoekschop. Na de rust was er veel balbezit voor TAVV-ers en werd Naaldwijk gedwongen om te verdedigen en op de counter te spelen, wat overigens maar sporadische gebeurde. In de 50ste minuut was Stefan Rijsdam wederom gevaarlijk maar hij schrok zo van zijn vrijheid dat hij de bal vrijstaand voor de Naaldwijkse doelman van zo’n 20 meter hoog over schoot. Naaldwijk verdedigde goed en ving TAVV op het middenveld op waardoor de gasten geen goede eind pass konden geven. Keer op keer werden de aanvallen onderbroken en pas op het uur moest Tom Verbakel weer handelend optreden toen Mitchel van Wijk bij de 1ste paal de voorzet laag in kopte maar de Naaldwijkse doelman op zijn weg vond. In de slotfase, waar het voor de witkielen de laatste wedstrijden steeds fout ging, was het wederom Mitchel van Wijk die gevaarlijk was maar de bal over het Naaldwijkse doel plaatste. Van Wijk was in de laatste minuut van de officiële speeltijd met het hoofd gevaarlijk maar hij kopte nu naast. Na zo’n 5 minuten blessuretijd, waar geen gevaarlijk moment weer te zien was, blies scheidsrechter Fokker voor het van de wedstrijd. Het hard werkende Naaldwijk is hierdoor af van het spook van slotfase waardoor er driemaal werd verloren en zorgt het voor de eerste overwinning na een zeer vroeg doelpunt van Roy Middelburg. Naaldwijk 2 moest spelen tegen middenmoter Die Haghe 2. Naaldwijk had het moeilijk in de eerste helft en het keek al snel aan tegen een 2 – 0 achterstand. Toch wist Naaldwijk nog voor rust terug te komen op 2 – 1. Na de thee kwamen de Naaldwijkse witkielen in rood via een mooi doelpunt van Kees Vreugdenhil op gelijke hoogte. Ondanks dat Dennis van Loenen eerst nog reddend op trad kwamen Haagse witkielen weer op voorsprong. In de slotfase probeerde Naaldwijk het nog eenmaal en kreeg het wat het verdiende een treffer. Roy van Straalen maakte de 3 – 3. In Vlaardingen was het aan Naaldwijk 5 om te winnen om zo de ongeslagen status te behouden. Zwaluwen Vlaardingen 7 was een geduchte tegenstander maar toch had Naaldwijk geen moeite met de gastheren. Naaldwijk 5 won met 4 – 1.
Posted on: Sun, 27 Oct 2013 08:18:14 +0000