2de Provinciale: KSTBB-A vs BBC ING Heusden-A (90-39) posted by - TopicsExpress

2de Provinciale: KSTBB-A vs BBC ING Heusden-A (90-39) posted by Peter Van Gestelen, 2013-11-25 Voor de 11de competitiematch kregen we zaterdag 23 november de A-ploeg van Heusden over de vloer. Bij de opwarming konden we al zien dat we dit Heusden zeker geen vrije shots moeten geven en dat we in onze eigen aanval ons snel spel en onze fast breaks moeten uitspelen om zo de match naar ons toe te trekken. Zo kregen onze jongens van coach Joris een duidelijke opdracht mee bij het begin van deze wedstrijd. Voor KSTBB startten Dimitri, Shawn, Toon, Raf en Kevin aan de wedstrijd. Kwart 1: KSTBB opende mooi met hun eerste aanval en via een assist van Shawn kon Toon de score openen bij 2-0. Tot 6-5 ging het gelijk op, waarna wijzelf 2 scores op rij konden maken om na 5 minuten spelen 5 punten voor te komen bij 10-5. Sam werd ingebracht en coach Joris spoorde onze jongens ook aan van nog iets meer druk op de shotters en de baldrager te zetten in verdediging. In aanval werd afgesproken om sneller onze fastbreak in te zetten en in aanval makkelijkere shots te creëren om onze efficientie in afwerking te verhogen. Heusden kan nog wel milderen tot 10-8 via een driepunter, maar dan gaan onze jongens perfect uitvoeren wat hun gevraagd is en stomen ze, in de resterende 4 minuten, als team met mooi en efficiënt samenspel (er werden reeds 8 assists uitgedeeld in dit 1ste kwart) via een 15-1 tussenspurt door naar een ruime voorsprong van 25-9 op het einde van dit 1ste kwart. Dat onze defence weerom werkte blijkt uit het feit dat Heusden beperkt wordt tot een shotpercentage van 17%. Bij ons zelf werden de scores verdeeld en kwamen reeds 7 spelers tot scoren met een shotafwerking boven de 50%. Zo maak je het verschil als team door met volle aandacht hard te werken in verdediging en in aanval samen open shotkansen te creëren. Kwart 2: In het tweede kwart kregen we eenzelfde spelbeeld als in het 1ste te zien. Onze grotere jongens, Kevin, Sam en Shawn bijgestaan door Haakon en Dimitri, bleven de rebound domineren in zowel verdediging als aanval. Hierdoor konden we onze fast breaks lopen en creëerden we heel wat meer shotpogingen dan onze tegenstrever. Heusden begon wel secuurder af te werken en in het begin van dit 2de kwart kregen we afwisselende scores tot 29-15. Daarna leidde Haakon met een attente aanvallende rebound en tip-in score het begin in van een reeksje voor KSTBB van 6-0 om half tweede kwart, bij een tussenstand van 35-15, 20 punten voor te komen. Onze voorsprong werd stelselmatig verder uitgebouwd tot 25 punten bij de ruststand van 49-24. Ons shotpercentage was weer heel behoorlijk, enkel onze driepunters vielen nog niet binnen, maar daar zou in de tweede helft snel verandering in komen. Kwart 3: Na de rust en opwarming werd het derde kwart met volle aandacht aangevat. Raf opende de score met onze eerste driepunter van deze avond en we lieten Heusden in hun aanval in de eerste vier minuten geen enkele score toe, Kevin en Sam (beiden zouden over heel de match gezien elk meer dan 10 rebounds nemen !!) stonden weer sterk te rebounden waardoor onze fast break efficiënt en snel kon gelanceerd worden. Zo kon KSTBB verder uitlopen via een 10-0 tot 59-34. Dan kon Heusden via een driepunter hun eerste score van dit kwart maken en kregen we afwisselende scores van beide teams te zien tot een tussenstand van 64-29. Brent kwam ook in zijn 3-punt shot. Onze shotters werden in de laatste 3 minuten perfect aangespeeld door hun teammaats, waardoor we onze voorsprong verder konden uitbouwen tot ruim 40 punten bij de score van 75-34 aan het einde van dit derde kwart. Brent (met 10 punten in dit kwart), Ref en Haakon waren de afwerkers die perfect werden aangespeeld door hun teammaats en konden zo samen 19 van onze 26 punten in dit kwart maken. Kwart 4: Met 41 punten voorsprong is de match natuurlijk al gewonnen en zoals we nogal gezien hebben werd dit vierde kwart op een lagere intensiteit afgewerkt. Sam verhoogt op zijn ééntje, via vrije worpen en in fast break met een dunk, onze voorsprong tot 80-35. In de laatste 5 minuten zou Heusden nog maar 4 punten scoren. Bij ons kreeg Steven nog zijn tweede keer 5 minuten speeltijd om matchritme op te doen en kon in deze match ook zijn eerste punten na zijn knieblessure maken. Onze jongens spelen de wedstrijd verder uit en verhogen in de laatste minuten hun voor sprong nog tot een winst met 51 punten bij de eindstand van 90-39. Onze grote jongens domineerden heel de match de rebound en pakten samen meer dan het dubbel van de rebounds van Heusden. Opdracht volbracht en proficiat aan al onze spelers en coach Joris voor deze elfde overwinning op rij waarbij ons publiek weer mooi basketbalspel te zien kregen. Blert en Robbert, die er wel waren maar omwille van een blessure, ziekte of andere reden niet konden meespelen, willen we een spoedig herstel wensen en hopen dat ze snel terug kunnen meespelen. Op de VBL site bleek het zondag even dat we onze eerste (zware) nederlaag hadden geleden met een monsterscore van 90-390, maar deze administratieve vergissing is nu reeds gecorrigeerd. Het zal nog even of (heel) lang wachten zijn op onze eerste nederlaag dit jaar. Kwart 1: 25-9 / Kwart 2: 24-15 / Kwart 3: 26-10 / Kwart 4: 15-5 // Half Time: 49-24 // Match: 90-39. Blert: speelde niet / Dimitri: 4pts / Shawn: 7pts / Haakon: 9pts / Sam: 14pts / Steven: 3pts / Brent: 21pts / Toon 14pts / Raf: 16pts / Kevin: 2pts.
Posted on: Mon, 25 Nov 2013 10:59:50 +0000