H3 wint in topper In een heuse clash heeft Catwyck heren 3 aan - TopicsExpress

H3 wint in topper In een heuse clash heeft Catwyck heren 3 aan het langste eind getrokken tegen Derby heren 5. Pas in de laatste minuut stelde Catwyck orde op zaken en won het met 3-2 van de geduchte opponent. Vooraf was al duidelijk dat dit niet de eerste de beste reserve vijfde klasse voorcompetitie tegenstander was. Derby won vorige week met 10-1 van zijn tegenstander en Catwyck was dus een gewaarschuwd team en die tellen voor twee. Na een gedegen voorbereiding werd de strijdarena betreden op de eigen Krom. De lijnen waren drukbezet met toeschouwers evenals er naast Peter Remmelzwaal en Arie van Beelen een sterk bezette bank plaatsnam. Alleen Mitchel ontbrak bij H3, wat Folkert de kans gaf om verder uit te lopen op de zelfverklaarde aanvoerder. Alle goede bedoelingen ten spijt werd er matig gehockeyd in de beginfase. Herhaaldelijk balverlies vormde een steeds groter probleem voor de geelhemden die er ook snel achter kwamen dat Derby een echte uitdaging was. Toch kwam Catwyck op voorsprong. Colin benutte feilloos een strafcorner en bracht zijn team op 1-0. Al gauw ging de ploeg weer verder met fases klungelig balverlies en daarom werd er ondanks de druk op de goal van Derby geen treffer meer gemaakt in de eerste helft. De bal werd wel gescoord in het andere doel. Pieter had al enkele malen in moeten grijpen, maar bij deze poging moest ook hij passen en op slag van rust werd de stand weer recht getrokken door de gasten. Vanzelfsprekend begon Catwyck in de tweede helft te zoeken naar de voorsprong en dat ging gepaard met vele aanvalsgolven en beter veldspel dan in de eerste helft. Folkert had inmiddels al op een voor Mitchel onoverbrugbare afstand kunnen staan qua doelpunten, maar stuitte tot driemaal toe met zijn backhand op de keeper. Ook de andere spits, Diederick, wist het doel niet te vinden, ondanks een zeer artistieke poging door de bal achter zich langs te tippen, waarover later meer. Ook een backhandpoging van Luuk werd door de keeper gepareerd en zo dreigde de man met het masker uit te groeien tot man van de wedstrijd. Dat was buiten Ruben gerekend, die de bal op de cirkelrand kreeg aangespeeld, ruimte maakte om met zijn backhand uit te halen en zijn poging, licht getoucheerd door de keeper, in het dak van het doel zag verdwijnen. De toeschouwers bejubelden het doelpunt en spoorden H3 aan om de voorsprong toch vooral vast te houden. De aansporing van het publiek leek erg serieus te worden genomen door Catwyck, want deze specifieke 2-1 voorsprong werd vastgehouden. Er werden nog steeds veel kansen gemist door onder andere Thomas en de uitblinker hierin, Folkert. Andersom hield de verdediging de poorten op soms miraculeuze wijze gesloten, waar vooral Pieter en de spitsen van Derby zelf voor bedankt moesten worden. Zoals een oeroude tegeltjeswijsheid in willekeurig binnensmonds accent echter al voorspelde: “Als je ‘m zelf niet maakt, vliegt-ie er aan het andere end in”, overkwam dit kwade lot ook H3. Twee minuten voor tijd kwam Derby weer langszij en de verslagenheid bij Catwyck was groot. De aanmoedigingskreten leken loos gezien het minieme aantal speelminuten. En zoals een andere wijsheid het scoren van Duitsers in de laatste minuut van een wedstrijd voorspelt, zo scoorde ook Catwyck nog. Een grote inspanning van krachtmens en birthday boy, Tim van der Meij, die langs de zijlijn als een bulldozer opstoomde, bracht hem dichtbij de cirkel. Hij gaf de bal voor richting eenzame, en lichtelijk ongelukkige, spits Folkert, die het beste van de iets achter hem gevallen bal probeerde te maken door à la Diederick de bal achter zich langs te spelen. Hij raakte de bal wonderwel met een ‘touch of class’ en de uitblinkende en uitstormende keeper zag de bal tergend langzaam de bal in het doel verdwijnen. De opluchting was groot in het gele kamp en de euforie des te groter, omdat deze wedstrijd het slot en daarmee het resultaat kreeg wat het verdiende. Het applaus voor prestatie met hoge amusementswaarde werd bij de ereronde in ontvangst genomen en daarna was het tijd om met z’n allen nog wat te drinken. Na afloop bleek dat vrijwel het voltallige team van Derby H5 was samengesteld uit jongens die vorig jaar in de A1 nog Topklasse hadden gespeeld, wat de prestatie alleen nog maar knapper maakt. Catwyck staat nu op 1 punt afstand van Pollux, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Volgende week kunnen de verhoudingen weer goed getrokken worden als om 11 uur bij Pollux mag worden aangetreden. Daar gaan de mannen op zoek naar de koppositie in de poule. Spektakel wederom gegarandeerd.
Posted on: Wed, 25 Sep 2013 06:43:16 +0000