HZVV en Be Quick delen de punten De dames van Be Quick Dokkum - TopicsExpress

HZVV en Be Quick delen de punten De dames van Be Quick Dokkum zijn er niet in geslaagd de uitwedstrijd bij het Hoogeveense HZVV te winnen. Na 90 minuten voetbal stond er een 1-1 eindstand op het bord en daarmee konden beide ploegen wel leven. Be Quick begon het duel goed en het gaf HZVV weinig gelegenheid om te voetballen. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van de zieke Robbie Wiersma op voorsprong. Like Hoogterp reageerde attent bij een BeQuick hoekschop en scoorde beheerst. Een op dat moment verdiende voorsprong. Iris Pinkster kreeg kort daarop de mogelijkheid op de 0-2 maar haar schot ging net voorlangs. Op slag van rust kwam HZVV langszij enigszins geholpen door keepster Joy Droogsma die een weer losliet nadat ze uitgegleden was. De HZVV-spits liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en kon simpel binnen tikken. Be Quick komt goed weg in tweede helft De Dokkumer dames begonnen de tweede helft met Rianne Okma voor Lisanne Kempe en probeerde wat meer druk naar voren te zetten. Veel resultaat had dit niet want HZVV verdedigde solide. Het kom zelfs zo af en toe er uit komen maar tot echte kansen kwam het in het eerste half uur van de tweede helft niet. Gelegenheids coach Willem Bakker wisselde nog Lise Bijker en Femke Kingma voor resp. Sabine Woudman en Yalou Kikstra , maar veel leverde dat de ploeg uit Dokkum niet op. Het grote gevaar onstond aan de andere kant toen geheel onnodig de thuisploeg in een aanval drie dotten van kansen kregen. Twee keer werd het schot geblokkeerd waarna de derde poging naast ging. Even daarvoor schoot een HZVV aanvalster in kansrijke positie hoog over. Na 90 minuten was het dus gelijk en daar konden beide ploegen uiteindelijk wel vrede mee hebben. A.s. zaterdag ontmoet Be Quick in een thuiswedstrijd het hooggeplaatste Klarenbeek. Met de inzet die het in Hoogeveen tentoonstelde en het thuisvoordeel moet er een stuntje in zitten.
Posted on: Thu, 07 Nov 2013 19:16:07 +0000