Loil SV 3 – Pax 7 Vandaag stond de uit-wedstrijd tegen Loil op - TopicsExpress

Loil SV 3 – Pax 7 Vandaag stond de uit-wedstrijd tegen Loil op het programma. Vorige week hadden we met 0-2 verloren van Kilder, dus we wilden iets rechtzetten. We hadden hiervoor nog nooit tegen Loil SV gespeeld, dus wisten we niet wat we konden verwachten. Na een korte, maar goede warming-up kregen we de opstelling te horen van Roy: Rick Bijenhof Yelmer Jansen Guido Aalderink Robin Antink Arjan Dickmann Arjen Lubbers Robbert Schooltink Frank van der Kamp Frankie Lenselink Tom Derksen Roy Joling Wissels: Mick Regeling, Vincent Rutgers We begonnen ongekend sterk aan de wedstrijd. Het balletje ging lekker rond en er werden veel kansen gecreëerd in de eerste 15 a 20 minuten. Zo werd Robbert door Roy gelanceerd en stond hij oog in oog met de doelman van Loil. Robbert schoot net over. Hierna volgde weer een vlotte combinatie over de rechterkant met als hoofdrolspelers Arjen, Robbert en Frank van der Kamp. Arjen zette een een-twee op met Robbert, en Arjen kreeg de bal keurig in de diepte aangespeeld. Hij zette laag voor en bediende zo Frank van der Kamp. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onder de keeper door de touwen in(0-1). Hierna kreeg Loil een kansje, maar Rick zat er goed tussen. Kort hierna kregen we weer een kans. Roy zette voor op Tom, maar hij kopte net naast. Na deze kans kregen we een vrije trap bij de zijlijn. Yelmer slingerde het leder voor het doel. En daar stond Robin Antink, die de bal op zijn hoofd kreeg en zo de 0-2 maakte. Loil SV liet in de eerste helft weinig zien, dan alleen maar een paar ballen voor het doel, hierbij zat Rick iedere keer er goed tussen. Na deze speldenprikjes van Loil SV kreeg Tom de bal in het 16 meter gebied en wilde schieten. Hij raakte de bal wel alleen ook de onderkant van de voetbalschoen van zijn directe tegenstander. Hij moest zich laten vervangen door Vincent. Vincent kreeg direct een grote kans. Hij komt oog in oog met de keeper te staan en schiet te zacht in, waardoor de doelman zijn hand nog tegen de bal kan drukken, en de bal zodoende over de achterlijn rolt. Uit de daarop volgende corner werd er geen kans gecreëerd. Kort hierna werd Frankie ook gewisseld voor Mick. Ook Mick krijgt bij zijn eerste balcontact een dot van een kans. Hij wordt door Arjen ingespeeld en zet het op een lopen. Op een gegeven moment schiet hij, van randje 16, via de keeper op de paal en de bal rolt over de achterlijn, dus corner. De corner word genomen door Arjan en via de nek of rug van Mick belandt de bal op de bovenkant van de lat. Daarna deden we het iets rustiger aan, omdat we nog maar 12 man tot onze beschikking hadden, omdat Tom dus geblesseerd was geraakt. Zo kabbelde de wedstrijd verder en gebeurde er tot aan de rust vrij weinig. In de rust werd het een en ander omgezet, om zo iets meer power in de aanval te leggen. Mick zakte terug naar linksback, waardoor Arjan naar de spitspositie ging en Vincent rechtsbuiten werd. Na de thee hadden we het de eerste 20 minuten moeilijk. De ballen kwamen niet goed meer aan en Loil begon er weer in te geloven. De eerste kans was dus ook aan de zijde van Loil, maar de spits schoot naast. Ook kans nummer twee was voor onze tegenstander. De rechtshalf schoot recht op Rick. Hij redde bekwaam. Hierna was het woord weer aan ons. Roy kreeg de bal van Yelmer en zette een sprint in tot aan de 16 en schoot hard op de keeper. De keeper zat er uitstekend bij. Een paar minuten later kreeg Loil weer een kans. Hun spits werd gezocht en kreeg de bal ook, wij dachten allemaal aan buitenspel, ook onze kersverse vader Martijn, die een uitstekende partij vlagde, maar de scheidsrechter dacht er anders over en keurde het doelpunt tot onze verbazing goed(1-2). Zo werd het ook nog echt spannend en begon Loil er nu echt in te geloven en dit leidde tot meer kansen. Eerst een bal net naast, daarna een bal net over en hierna weer een bal waar Rick uitstekend tussen zat. 3 maal is scheepsrecht zou je eigenlijk zeggen, maar de vierde kans ging er wel in. Het was weer net wel of net geen buitenspel en Martijn vlagde weer, maar werd weer genegeerd door de scheidsrechter, die het blijkbaar beter had gezien. De rechtsbuiten kan zo weer alleen op Rick af en scoorde de 2-2. Hierna werd de wedstrijd grimmiger. Enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter waren hier de oorzaak van. Zo kreeg Vincent 5 minuten (ik dacht dat er een nieuwe 10 minuten regel was) wegens aanmerkingen op de scheidsrechter (wat ik overigens wel terecht vond). En Robin kreeg een directe rode kaart, omdat hij de bal bij een vrije trap van Loil wegtikte(!). Hierna pakte wij de draad weer op en kregen wij nog een kans. Robbert kreeg de bal van Mick en hij zet de bal voor op Arjan. Arjan schiet de bal net naast. Hierna floot de scheidsrechter (gelukkig) af. Na de wedstrijd wilden wij op een zeer nette manier de scheidsrechter om uitleg vragen vanwege de rode kaart van Robin, maar de scheidsrechter wilde niet met ons in discussie. En heeft de rode kaart doorgegeven op het wedstrijdformulier (Ook de spelers van Loil stonden met de oren te klapperen). Na lang onderling overleg wilden wij het wedstrijdformulier, in eerste instantie, niet ondertekenen. Het werd zelfs nog een stukje gekker. De scheidsrechter zei daarop dat als wij niet tekenden dat Yelmer dan ook rood kreeg en Vincent voor zijn 5 minuten ook een gele kaart zou krijgen. Dus dit was eigenlijk chantage, dus moesten we wel tekenen. Al met al hebben we de eerste helft goed gespeeld en de tweede helft kende een mindere fase. Ik denk dat een 2-2 eindstand wel terecht is over de hele wedstrijd gezien. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Gendringen 5. Weer een tegenstander waar we nog nooit tegen heb gespeeld. De wedstrijd begint om 11.30 uur. U komt toch ook?!? Gegroet Pax 7
Posted on: Mon, 23 Sep 2013 16:38:19 +0000