Under lördagen fick Tölö IF besök av Lilla Träslöv som kom - TopicsExpress

Under lördagen fick Tölö IF besök av Lilla Träslöv som kom till Hamravallen med en väldigt god höstform med 19 poäng av 21 möjliga under höstsäsongen och där 4-0 seger över serieledanade Ullared borta visade på klass! Tölö som under hösten, inför matchen, tagit 18 av 21 poäng är även dem i strålande form med 5 raka segrar i bagaget. Således två formstarka lag som klev ut på Hamravallens för årstiden fina matta! Tölö tog tag i taktpinnen direkt från start genom att variera lite längre bollar med fint passningsspel och bra tempo. Gustav "Gurra" Lundgren kom runt gång på gång på sin vänsterkant och Victor Wretling, för dagen toppforward, var nära att stöta in ledningsmålet tidigt. Matchen fortsätter med att Tölö vinner mycket boll centralt med mittlåset Henrik Filipsson och Fredrik "Gusten Gustavsson och vidare sätter Oscar Wretling och Adam Fogelblad på det centrala mittfältet offensiven i arbete. Genom att fördela bollar upp mot de offensiva spelarna kommer Tölö rättvända och utmanar Lilla Träslövs backlinje gång på gång. Tölö skapar chanser på ett antal hörnor som är nära att resultera. Gurra skjuter ett skott strax utanför målvaktens vänstra stolpe, Tobbe Johansson får ett läge från nära håll som smiter precis utanför, Johan Eriksson är påväg igenom ett par gång men Tölö får inte den sista pusselbiten på plats under första halvlek och domaren, som var mycket bra för dagen, blåser till halvtidsvila med ställningen 0-0, fördel Tölö. I paus pratas de om vikten att fortsätta hålla ett högt tempo och ha tålamod i spelet i övrigt, annars lätt hänt att frustrationen sätter sig på spelet. Att hålla högsta fokus på våra inspel, sista passningen och avsluten! Andra halvlek fortsätter likt den första, men ett något tröttkört Lilla Träslöv börjar blotta sig och Tölö får mer och mer ytor mellan mittfält och backlinje. Oscar frispelar Johan E i djupet, tyvärr fastnar bollen och Johan tappar fart och avslutet kan räddas undan. Efter en timmes spel får Tölö en hörna från vänster som Johan Eriksson slår. Hörnan är bra slagen och Adam Noring kommer högst och skallar in 1-0, ett förlösande mål och viktigt att få hål på ett kämpande motstånd. Målet öppnar upp matchen och Tölö får lättare att utnyttja alla de ytor som ges. 10 minuter senare bryter Gurra ett uppspel, lämnar bollen till Fogel och drar iväg i djupet. Fogel håller i bollen vickar sig förbi en försvarare och släpper bollen tillbaka till Gurra som fri inne i straffområdet säkert sätter 2-0 till Tölö, en snabb och effektiv omställning och kul att även något som det tränas en del på ger resultat! Tölö trummar på om nyinbytte Douglas "Dogge" Montonen spelar sig fram med hjälpa av Gurra på högerkanten, Dogge får tillbaka bollen inne i straffområdet, spelar den snett inåt där Eric "Börje" Jacobsson dyker fram och stöter in 3-0, skönt för Börje att hamna i protokollet efter hårt slit! Tölö vinner matchen med 3-0 efter en första halvlek där ett stort bollinnehav och många "nästa lägen" gav resultat i andra halvlek då motståndet inte orkade hålla emot längre och målen trillade in. En väldigt stabil insats från ett lag i god form med mycket självförtroende. Notera att: - Mikael Faltin fick åter hålla nollan - Börje fick äntligen göra mål ett mycket skador senaste året - Dogge gjorde sin första poäng i Tölö-tröjan - Flera spelare saknades pga skada/sjukdom ändå fortsätter laget att vinna Vi laddar om för match med reservlaget imorgon tisdag och ny match i Div 4 Elit nästa lördag, då kommer Astrio till Hamravallen. Forza Tölö!!!
Posted on: Mon, 16 Sep 2013 10:17:41 +0000