Verslag Brussels Celtic II - RC Waereghem: De nieuwe competitie - TopicsExpress

Verslag Brussels Celtic II - RC Waereghem: De nieuwe competitie start voor Waereghem met een altijd moeilijke verplaatsing naar Brussel. Tegen de Celtics werd vorig jaar nog nipt verloren en dit jaar wilde Waregem een goeie start maken en de overwinning mee naar huis nemen. Waregem was van plan om Bru. Celtic direct vast te zetten op hun eigen helft en deed dat met goeie pressing op de aanvallende lijnspelers. Op die manier kon Thibault Wouters de bal onderscheppen en de eerste try van het seizoen maken, 0-5, de conversie werd jammerlijk gemist. Bru Celtics was niet aangeslagen en kwam sterk opzetten. Door een fout van Waregem kon Celtic een penaltykick nemen en ook scoren, 3-5. In het vervolg van de eerste helft geraakte geen enkele ploeg dicht bij de trylijn en Waereghem ging met een 3-5 voorsprong de rust in. Tijdens de rust stuurde de trainer wat kleine zaken bij en de spelers van Waregem pikten die goed op. Het pack speelde subliem samen en zorgde voor veel balbezit en voor veel steun van de aanvalsgolven van de snelle lijnspelers van Waregem. Die lijnspelers gaven elkaar wat meer ruimte door wat dieper te gaan spelen en zo kon Steven Teirlinck en Mathew Ronse elk nog een try maken. Eén conversie ging ook nog binnen en dit bracht de bordjes om 3-17. In de laatste minuten wilde Waregem nog voor het bonuspunt (vanaf 4 gescoorde try’s) gaan en dit lukte ook in de laatste minuut, Bru Celtics zat er volledig door en de aanvallers van Waregem vonden de ruimte in de verdediging en Mathew Ronse maakte zo zijn tweede try van de middag, de conversie van Steven Teirlinck ging ook binnen en zo stond de eindstand, 3-24 op het bord. Een collectief zeer sterke prestatie van alle spelers van Waregem die een zeer verdiende overwinning mee naar huis namen!
Posted on: Mon, 16 Sep 2013 06:31:42 +0000