Hva har du gjort i det siste? Det spørsmålet stiller Mark - TopicsExpress

Hva har du gjort i det siste? Det spørsmålet stiller Mark Zuckerberg oss denne Mandagsettermiddagen. Hva vi har gjort? VI HAR RYKKET OPP TIL 5 DIVISJON!!!! Sjelden har det vært slike jubelscener som det var på Hortemo klokken 16.55 denne Søndagen. Publikum var vitne til en nervepirrende kamp som vippet frem og tilbake gjennom samtlige 90 minutter. Og det er med fryd jeg nå skal lose dere gjennom referatet med en Greipstad patriotisme og subjektivitet som dere sjelden har sett maken til. Jeg kan bare si det allerede nå, dette kommer til å bli langt og fullt av entusiasme. So fasten your seatbelts and get ready. Referat Greipstad Seniorlag - Farsund 2 Tid: Søndag 27.10.2013 Sted: Ærverdige Hortemo Stadion Gutta møtte for dagen opp på klubbhuset hele to timer før kampstart. Det var ingenting som skulle overlates til tilfeldighetene. Her skulle alle ha hodet på rett plass, og alle skulle være gode og varme når dommerfavoritten Terje Haugland blåste i gang kampen. Coach Ove gikk gjennom taktikken for kampen og brukte lang tid på å forklare hvor fantastisk gode vi egentlig er. Før kampen sto vi med 17 kamper, derav 15 seiere. Kun våre naboer i nord (øvrebø) og innavlet fra der ingen skulle tru at nokon kunne bu (you know who) hadde klart å stoppe oss. Hvorfor skulle vi la oss stoppe av noen fra en plass hvor Kaperdagene er årets høydepunkt? Regnet pøset ned på Hortemo Stadion i timene før kampstart, men matta holdt seg like fast som bakenden til Kim Kardashian. Greipstadguttene løp ut på banen en time før kampstart og startet å varme opp føttene til årets siste kamp. Greipstad stilte sterkt med vel hele 19 gutter som ville være med å føre oss opp i 5 divisjon. Dermed hadde Ove ett luksusproblem med å velge ut hvilke 11 som skulle starte. Ettersom Captain Fantastic Johnsrud fortsatt var usikker med kraftig overtråkk var det disse 11 Løvland valgte å starte kampen med i en 4-4-2 formasjon: Vegard Wangelsten Deniz Blum - Espen Nordahl - Christian Aasen - Vegard Kjær Jonathan Samuelsen - David Zarkovic - Nicolai Kjær - Abdishakur Said Tom The Bomb Finsådal - Preben Flak Benken: Ruben Finsådal, Thomas Slotte, Marius Aadnøy, Martin Grødum, Daniel Haugene, Christoffer Lango, Espen Johnsrud og Karol Opala. Referat Terje Haugland, for dagen med linjedommere, blåste i gang kampen til stor applaus fra de vel 200 fremmøtte på Hortemo Stadion. De første minuttene brukte lagene til å kjenne litt på hverandre. Ettersom vi aldri hadde spilt mot hverandre var det vanskelig å vite hva Farsund 2 hadde å komme med. Men vi merket fort at vi var relativt jevngode, og at dette var en kamp det var mulig å vinne. Det var allikevel Farsund som kom best i gang og puttet ballen i mål bak Wangelsten allerede etter vel 10 minutter spilt. En elendig start for Greipstad, men kampen var langt ifra over. For hvis Farsund hadde de 15 første minuttene, var resten av omgangen Greipstad sin. Vi begynte å få spillet til å sitte, og skapte flere halvfarlige sjanser. Man kunne også se at Farsund var ett hardtspillende lag ettersom Lynvingen vår Said måtte ut med skade allerede etter 20 minutt. Zarkovic ble dyttet ut på kanten og Haugene tok plass sentralt sammen med N.Kjær. Vi fortsatte allikevel å kjøre på med full kraft, men vi måtte vente helt til det 45 minutt før utligningen endelig satt. Ett fantastisk angrep ble avsluttet av en nydelig pasning fra Flak som nådde fram til The Bomb. Han dempet ballen og smalt til med en nydelig lobb over keeper på andre touch. Hortemo Stadion eksploderte! Haugland blåste så til pause direkte etter avsparket. Vi gikk i Garderoben med en følelse av at vi på ingen måte hadde spilt vår beste fotball, men hadde fått ett viktig mål før pause. Andre omgang skulle bli vår. Man avslører aldri hva som blir sagt i garderoben, men det må ha blitt sagt noen fornuftige ord fra Løvland. For Greipstadspillerne virket enda mer tente når andre omgang ble blåst i gang. Ove hadde også sett at vi tapte mye luftdueller på midtbanen, og bestemte seg derfor å sette inn 2 meter høye og 110 kilo tunge Slotte inn sentralt i banen for å lage litt lapskaus av Farsund spillerne. Blum ble også etter hvert tatt ut fordel Lango på backen. Ove rulerte bra på laget, og fikk inn friske og sultne spillere. Det skulle vise seg å bli lurt, på lang sikt. For selv om Greipstad fortsatte å kjøre kampen så uteble uttellingen. Offsidemål og store sjanser kom, men ingenting verdt å skrive hjem om. Og når Farsund kom på en sjelden visitt etter 60 minutt sto det plutselig 1-2 etter svakt forsvarspill, men en pen avslutning. Greipstad fortsatte å stange imot Farsund forsvaret som en småpen dame som ikke klarte å få seg noe på byen. Vi fortjente uttelling, men fikk det ikke, enda. Temperaturen steg og ord haglet begge veier. Idiot, tufs og lange gjøk var noen av de sårende ordene Farsundingene slang i mot undertegnede. Vi klarte imidlertid å riste det av oss og konsentrere oss om fotballen. Godt hjulpet av ett entusiastisk hjemmepublikum! Vi måtte allikevel vente til vel 80-85 spilte minutt før ballen satt i nota. Slotte gjenerobret ballen på midtbanen og sendte en pasning retning Flak. Flak fikk aldri helt kontroll på ballen men endte opp med å bli felt litt ut på kanten av 16 meteren. Det påfølgende frisparket endte i benet på en i Farsundmuren, og trillet så ut til captain fantastic Johnsrud som nettopp hadde kommet inn på banen. Og som ett manus i regi av Quentin Tarantino kunne den jo ikke annet enn å snike seg inn helt nederst i hjørnet bak Farsund keeperen. Som forøvrig så ut som han var ung på tiden hvor Eilert Sundt fortsatt vandret rundt i Farsund. Stillingen var 2-2 og Hortemo Stadion eksploderte på nytt. Kapteinen vår, som under hele oppvarmingen og 80 minutt av kampen hadde småjogget rundt for å varme opp den vonde ankelen og prøve å få skvist ut nok krefter til å få noen minutter på banen, reddet oss. For ett scenario. For en kamp. Men den var ikke over. Farsund spillerne hadde brukt hele kampen på å komme for sent i taklinger og sutre over hvor tøffe vi var med dem. Pga dette hadde de plukket opp en god mengde gule kort som kanskje skulle vise seg å bli avgjørende for kampen. For da det var spilt i 85 minutt kom det første røde kortet. Publikum våknet igjen, og Greipstad spillerne visste at det var nå det gjaldt. Det gikk ett par minutter til, og så var Farsund plutselig blitt redusert til 9 mann. Enda en kar hadde fått sitt andre gule for kvelden og måtte forlate banen. Optimisten i Greipstad leiren bare steg. Det imaginære stadionuret må ha vist nesten 90 minutt da toppscorer P.Flak gikk over ende innenfor Farsunds 16 meter. Haugland konfererte kjapt med linjedommer, og blåste så for straffe. Greipstadbenken brøt ut i full ekstase. Nå kunne vi avgjøre det. Nå kunne vi sikre opprykket. Nå kunne det som vi hadde jobbet for hele året bli spikra. P.Flak gikk frem mot 11metersmerket. Karen som er kjent for å være en fantastisk fotballspiller(i 6 divisjons perspektiv, selvsagt), en middels god skuespiller, og en brukbar sanger sto der med kula i hånda. La den ned, tok rennafart, stoppet arrogant opp i tilløpet, og la kula sikkert nede til høyre for keeper. Hvis Hortemo tidligere i kampen hadde eksplodert, var det som om ei atombombe nå slo ned i gressmatta. Greipstadbenken heiv seg rundt i en homoerotisk parringslek og skrek som smårips som hadde fått foundation i julegave. Som Erna Solberg foran ett kakefat. Som Sandra Borch på limboparty. Det kan ikke beskrives. Alle de vel 200 supporterne skreik også av ren og skjær lykke. Nå var det bankers. Opprykket var sikret. 2 minutter senere blåste Haugland av. Vi hadde klart det. Sesongens store mål var i boks. Vi løp bort til publikum, slang oss på magen, tok imot hyllesten. Gul og blå røyk var å se utover Hortemo Stadion. Bluss ble tent. Opprykket var en faktor. For en Søndag. Spillerbørs: V.Wangelsten: Står en solid kamp og gjenreiser sin egen ære etter den famøste Hidra kampen. Har i grunn ikke så mye å gjøre, ettersom forsvaret er nogenlunde stabilt gjennom hele kampen. Vanskelig å gjøre noe med de to målene. Karakter: 7. D.Blum: Den offensivt orienterte Deniz gjør en god jobb som høyreback. Løper opp det meste Farsund har å komme med og spiller tvers i gjennom 60 gode minutter. Karakter: 7. E.Nordahl: Kaptein i Johnsruds fravær. Ringreven leverer 90 bunnsolide minutter og imponerer alle med å holde så godt i 90 minutter tross sin solide alder. God kamp av gamlefar :). Karakter: 8. C.Aasen: Er sammen med Nordahl fantastisk solid bak der. Har i hele år vært bunnsolid og har vært en viktig del av 6 divisjons klart beste forsvar. Karakter: 8. V.Kjær: Samme som de to overnevnte. Bunnsolid. Ilderen, opprinnelig fra Nodelandshei nå bosatt på Langenes, løper og løper til han er død. Løper opp alt motstanderen har å komme med. God kamp. Karaker: 8. J.Samuelsen: Utenom en idiotisk bortsparking av ballen som fører til gult kort så spiller Samuelsen en av sine beste kamper for året. Kommer flere ganger til gode innleggsmuligheter og jobber også tidvis bra hjemover. God kamp av hele Greiptads Jonis. Karakter: 8. D.Zarkovic: Skaper og løper mye på midtbanen. Konstant trussel med sin store fart når han fører ball. Burde ha puttet ett i første omgang. Spiller allikevel en god kamp, fra starten av sentralt men etterhvert ut på kanten. Karakter: 7. N.Kjær: Spilleren som er den eneste i Greipstads tropp som kan smykke seg med å være en del av Sørlandets sprekeste bedrift legger ned mange gode løpemeter på midtbanen. Det ligger i Kjærslekta det å løpe til man spyr, og det ble absolutt gjort her også. God kamp av N.Kjær. Karakter: 7. S.Said: Må ut med skade etter 15-20 minutt. Rekker ikke å gjøre så mye på denne tiden. Men en fin fyr er du i hvertfall. T.Finsådal: Nordahl er Gamlefar, Finsådal er på vei dit. Men jaggu har denne manne rutine. Lekker avsutning på 1-1. Jobber godt gjennom hele kampen. Viktigheten og kvaliteten på scoringer vipper deg opp i 8eren. Karakter: 8. P.Flak: God kamp av toppscorer Flak. Lekker pasning på 1-1 scoringen, skyter frisparket som påfølger 2-2 målet og både lager og setter straffen som avgjør kampen. Ikke årets beste kamp av Flak, but still en god innsats av Flak. Nok til å få banens beste. Karakter: 9. Innbyttere: Mange innbyttere å ta for seg denne kampen, men kun D.Haugene kan skimte med mer enn 30 minutter. Ettersom referatet er langt nok allerde, er det kun Haugene som blir vurdert. D.Haugene: Kommer inn sentralt på midten og gjør en god jobb. Er en kompakt og hvit versjon av Victor Wanyama. Spiller en god kamp. Karakter: 7. Helt til slutt må jeg bare takke alle de fremmøtte Greipstad supporterne som møtte opp på Søndag. Vi hadde ikke klart dette uten dere. Helt ærlig. Må også takke alle dere som liker oss her på facebook og som har støttet oss og gitt oss tilbakemeldinger her inne. Det har hjulpet på engasjementet rundt laget og også engasjementet innad i laget. Tusen takk for en fantastisk sesong!!! Helt til slutt, vet dere hva vi i Greipstad liker å gjøre når vi har rykket opp til 5 divisjon?? Å Å Å Å Å ÅÅÅÅÅÅ Å Å Å Å Å ÅÅÅÅÅÅ Å Å Å Å Å ÅÅÅÅÅÅ Å Å Å Å Å ÅÅÅÅÅÅ GREIPSTADGUTTER HEI GREIPSTADGUTTER HEI GREIPSTADGUTTER HEI HEI HEI!
Posted on: Mon, 28 Oct 2013 15:01:49 +0000