MATCHREFERAT Barcelona vs Real Madrid Slutresultat: 3 - - TopicsExpress

MATCHREFERAT Barcelona vs Real Madrid Slutresultat: 3 - 5 Det var fullpackat runt Långenplan denna viktiga och avgörande matchen i Grupp A. Det var dags för ett äkta El Clasico, Barcelona eller Real Madrid skulle gå vidare till slutspel. För Barca räckte oavgjort, Real Madrid var piskat att vinna för att ta den sista slutspelsplatsen på målskillnad före Barca. Alla visste vad som gällde och det blev en underhållande match av sällan skådat slag. Real Madrid fick klara sig utan sin målmaskin Jonas Ronaldo, som hade viktiga rektorsuppdrag att ta sig an. Kvar från förra matchen fanns Joakim Casillas och Anders di Maria. Real Madrid satte sig dock i respekt när deras tre nyförvärv äntrade planen: Sebastian Khedira och de två legendarerna Mats di Stefano och Kjell Puskas. Alla tre skulle spela avgörande roller i matchen. Barca satte igång ett högt tempo direkt och Alexander Busquets tvingade Joakim Casillas till en tidig fotparad. Det var tydligt att Barca skulle försöka sig på skott utifrån under första halvleken. Real arbetade sig in i matchen genom flera skott mot mål av di Maria och Khedira, men det var svårt att passera Nicklas Pique som stod välplacerad i de flesta anfallen. Det tog lång tid innan första målet skulle komma... och ledningsmålet kom för Barca efter ett stenhårt skott av Dennis Iniesta. Casillas var på bollen, men skottet var välplacerat nere i målvaktens högra hörn. Innan halvlekens slut skulle vi dock få se en förändrad matchbild. Den kom när Kjell Puskas gjorde entré på planen och styrde upp försvarsspelet. Samspelet mellan Puskas och Casillas skapade ett lugn i Real, vilket gav resultat. Av en ren tillfällighet rensade Casillas upp en boll från eget straffområde till Barcas straffområde. Där stod Puskas och väntade och vi som var där skulle få beskåda ett ögonblick av Jättestenshistoria. Puskas gjorde ett lätt skutt och skarvade bollen, som om han aldrig gjort annat, i bortre krysset, helt otagbart för Josef Valdes. Jublet visste inga gränser och Långenplanen fullkomligt kokade! I 2a halvlek var det länge kamp, ett riktigt fältslag. Alexander Busquets gjorde några desperata försök att knäcka Real-spelarnas smalben, men förgäves. Samme Busquets fick ett drömläge framför Casillas, målvakten var dock snabbt framme och parerade med högerhanden. I mitten av 2a halvlek gjorde Casillas ett utkast som letade sig igenom alla spelare på planen, bollen rullade mot Josef och som en blixt slängde sig Anders di Maria fram och petade bollen förbi målvakten... 2-1 till Real. Di Maria var kort därefter framme igen och utökade ledningen till 3-1. Barca försökte etablera anfall efter anfall. Men Mats di Stefano stod oftast i vägen. Ytterligare ett utkast friställde Puskas som gjorde 4-1. Barca-spelarna såg chockade ut, matchen var på väg att glida dem ur händerna. Mats di Stefano bjöd sedan på dagens målgest när han gjorde 5-1 och sprang fram till Dennis Iniesta och satte sina glasögon på dennes ansikte. Långenplan kokade igen!!! Barca-spelarna visade dock god moral genom hela matchen. Benjo Neymar tog tag i spelet och satte först en reducering, Casillas var helt chanslös på Neymars överraskande skott från kanten. Kort därefter blev Benjo Neymar frispelad och fick öppet mål och lobbade bollen retfullt över Casillas. Men i det skedet var matchen i princip slut. Real Madrid vann med 5-3 och är vidare till semifinal tillsammans med Manchester United ur grupp A. Barca-spelarna uppvisade en positiv attityd efter matchen och gratulerade Real-spelarna till avancemanget. Spelarna och publiken bjöds på en underhållande och vänlig match. Stort tack till domarteamet bestående av Ali och Ömerfaruk som gjorde en felfri insats. Matchens lirare Barcelona: Benjamin Neymar Matchens lirare Real Madrid: Joakim Casillas Slutställning: Milan 31-19 6p Real Madrid 19-8 6p Barcelona 27-22 6p Dortmund 16-44 0p
Posted on: Mon, 02 Dec 2013 14:49:36 +0000