MU14 kan ook winnen in de 1e klasse: Dunckers-Cangeroes - TopicsExpress

MU14 kan ook winnen in de 1e klasse: Dunckers-Cangeroes 52-23 Vorig seizoen was voor de meeste speelsters het eerste jaar in de MU14 klasse. Het was niet altijd gemakkelijk om te wennen aan de grotere meiden en het aanzienlijk hogere niveau in de 2e klasse. En omdat we het hele vorige seizoen maar één wedstrijd wonnen, vond de NBB het niet meer dan logisch dat we naar de hoogste klasse zouden promoveren. Maar zie hoe onze Duncksters vooruitgegaan zijn! Na een behoorlijke maar toch verloren eerste wedstrijd, werd de thuiswedstrijd tegen Cangeroes de eerste (ruime) overwinning van het seizoen: 52-23! De wedstrijd begon nog een beetje in slaapstand: na 6 minuten stond het 2-2 en was er een behoorlijke oppepper vanaf de kant nodig om de dames wakker te krijgen. Daarna ging het steeds beter. Goed verdedigen en rebounden van vooral Eva leidde tot snelle breaks, met Carolina een paar keer als afronder, en het eerste kwart eindigde met een 10-2 voorsprong. Met name het passen in de break is sterk verbeterd, net als het positie kiezen en vrijlopen in de aanval. Soms wordt er nog wel eens een bal naar de tegenstander gegooid, maar dat komt steeds minder voor. Sara en Shala verdeelden het spel uitstekend en kwamen ook een paar keer tot scoren. Maud is de jongste speler (ze zou zelfs nog bij de U12 kunnen spelen), maar dat is niet te merken aan haar fysieke en technisch onderlegde spel. Dana heeft de topscorersrol van de naar Begië vertrokken Mimi schijnbaar moeiteloos overgenomen. Ook Merel, die sinds ze vorig jaar met basketbal begon twee keer per week op haar fiets regen en wind trotseert om vanuit Hilversum Noord naar trainen te komen, heeft zich sterk ontwikkeld. Het tweede kwart was nog wat rommelig (tussenstand 20-9) en aan het begin van de tweede helft scoorden de Cangeroes eerst twee keer voordat de Dunckers weer in het ritme kwamen. Vooral in het laatste kwart was de weerstand van de tegenstander gebroken en de wedstrijd eindigde met 16 Dunckers punten op rij. Één van die scores verdient een apart vermelding: Liesl bezorgde de coaches een extra goed weekend door een tegenstander met een fake uit te spelen, naar het bord te gaan en te scoren, zoals we dat op trainen al duizendmaal (eerst met een stoel en later met een echte tegenstander) hebben geoefend. Soms duurt het even, maar dan heb je ook wat .. (Camillus)
Posted on: Sun, 06 Oct 2013 09:43:35 +0000