Print Terug Vrijdag 26/07/2013 - 22:26 Wedstrijdverslagen Club - TopicsExpress

Print Terug Vrijdag 26/07/2013 - 22:26 Wedstrijdverslagen Club opent competitie met 2-0 zege tegen Charleroi Club Brugge heeft de competitie ingezet met een zwaarbevochten 2-0 zege tegen Charleroi. Timmy Simons kreeg na twintig minuten zowaar rood, maar op slag van rust moest ook Charleroi met tien verder na een tweede gele kaart voor Marcq. Na twintig minuten opende Shangyuan Wang de score met een fantastische knal en in de blessuretijd zorgde Jonathan Blondel met een nog knapper doelpunt voor de beslissing. Juan Carlos Garrido kon voor de eerste competitiematch meteen beginnen puzzelen. Björn Engels was ziek en tot overmaat van ramp moest ook Victor Vazquez geblesseerd afhaken. De Spaanse coach posteerde Tom Høgli verrassend centraal achterin naast Brandon Mechele en koos voor Birger Verstraete als rechtsback. Op het middenveld speelde Shangyuan Wang in steun van de aanvallers Lestienne, Gudjohnsen en Refaelov. Club nam vanaf de aftrap de partij in handen en dat leverde na tien minuten het eerste gevaar op: Mandanda dook een indraaiende voorzet van Verstraete in hoekschop. Charleroi was niet onder de indruk en prikte twee keer tegen: eerst ging een scherpe voorzet van Kaya voorbij alles en iedereen, en even later strandde een kopbal van Ederson in de handen van Mathew Ryan. Aan de overkant liepen Wang en Gudjohnsen elkaar voor de voeten, waardoor een prima kans verloren ging. Na twintig minuten sloeg echter het noodlot toe voor Blauw-Zwart. Ederson Tormena was net iets eerder op de bal dan Timmy Simons en werd door de Brugse kapitein geraakt aan de enkel. Een gele kaart leek op zijn plaats, maar scheidsrechter Lardot trok zowaar rood. Toevallig is Ederson ook de speler die begin vorig seizoen Vazquez al een rode kaart aannaaide. De Bruggelingen moesten dus nog zeventig minuten met tien verder spelen, maar gaven de moed duidelijk niet op. Gudjohnsen liet zich terugzakken en probeerde Refaelov en Lestienne in stelling te brengen, maar die liepen zich al te vaak vast op de bezoekende defensie. Bovendien ging een vrije trap van Lestienne centimeters over en een schot van Gudjohnsen naast. Op slag van rust moest ook Charleroi met tien verder, nadat Damien Marcq zijn tweede gele kaart kreeg na een fout op Lestienne. Na de pauze gingen de Bruggelingen volop op zoek naar de openingsgoal. Refaelov, Lestienne en Blondel konden dreigen, maar net als vorige week tegen Wolfsburg was het pas na de inbreng van Tom De Sutter dat de match kantelde. Zo kon de aanvaller de bal goed terugleggen tot bij Blondel, maar zijn schot ging via een verdediger naast. Enkele minuten later viel uiteindelijk toch de 1-0: een hoekschop werd teruggelegd tot bij Shangyuan Wang en die scoorde met een fantastische knal het eerste doelpunt van de competitie. Een kwartier voor tijd verzuimde Club de voorsprong verder uit de diepen. De Sutter kopte een voorzet van De Bock recht op Mandanda en in de rebound schoot Verstraete over. Tien minuten voor tijd leek Charleroi op weg naar de gelijkmaker, maar de ingevallen Thiaré schoot alleen voor doel onbegrijpelijk over de bal. Het bleef spannend tot het einde, maar in de blessuretijd nam Jonathan Blondel alle twijfels weg. De middenvelder nam een weggewerkte bal op de slof en knalde de 2-0 heerlijk in de winkelhaak. Een zwaarbevochten maar heel erg verdiende zege voor Blauw-Zwart! Jupiler Pro League Speeldag 1 Toeschouwers - Jan Breydelstadion Scheidsrechter Jonathan Lardot Club Brugge Mathew Ryan – Birger Verstraete, Brandon Mechele, Laurens De Bock, Tom Høgli – Timmy Simons, Jonathan Blondel, Shangyuan Wang – Maxime Lestienne (88’ Boli Bolingoli), Eidur Gudjohnsen (61’ Tom De Sutter), Lior Refaelov (85’ Tuur Dierckx). Wisselspelers: Vladan Kujovic, Enock Adu, Spyridon Fourlanos en Sander Coopman. Coach: Juan Carlos Garrido. Sporting Charleroi Parfait Mandanda - Mourad Satli (75’ Jamal Thiaré), Jonathan Vervoort, Javier Martos, Françis N’Ganga - Danijel Milicevic, Ederson Tormena (75’ Habib Daf), Damien Marcq, Onur Kaya - David Pollet, Giuseppe Rossini (46’ Kenneth Houdret). Coach: Felice Mazzu. Gele kaarten Satli, Marcq, Rossini, Wang, Ryan. Rode kaarten 21’ Simons, 45’ Marcq (2x geel). Doelpunten 65’ Wang (1-0), 92’ Blondel (2-0).
Posted on: Fri, 26 Jul 2013 23:47:41 +0000