Rolder Boys 3 - LEO (Loon) 3 Na een voorbereiding van drie - TopicsExpress

Rolder Boys 3 - LEO (Loon) 3 Na een voorbereiding van drie maanden -er werd tijdens de zomerstop gewoon doorgetraind- mocht LEO 3 zondag 15 september dan eindelijk starten aan de eerste officiële competitiewedstrijd. Op de planning stond de uitwedstrijd tegen het derde team van Rolder Boys. Jammer genoeg konden we de ‘aftrap’ van het nieuwe seizoen niet meemaken met het volledige team, omdat keeper Jasper Kromdijk helaas in moest vallen bij het eerste elftal. In Thijs Schut werd een waardige vervanging gevonden, waarvoor dank. Vertrek om 8:45 uur op zondag was voor iedereen wennen. Ook zeker voor Kevin Sikking, die te laat kwam en dit met een plaats op de bank moest bekopen. De eerste helft begon zoals trainer Franky Klunder voorspeld had; Rolder Boys zet geen stap te veel en laat het voetballen over aan de tegenstander. De eerste 15 minuten was het dan ook LEO die het spel moest maken. Dit lukte prima. Echter had LEO moeite om door de slimme en sterke defensie van Rolder Boys te komen. Resultaat: een afwachtend Rolder Boys en een ‘zich suf tikkend’ LEO. Na 15 minuten kwam Rolder Boys dan eindelijk in actie en wist in de buurt te komen van het doel van LEO. Een prima verdedigende actie van Bryan Klunder werd door de scheidsrechter gezien als een zware overtreding en er werd meteen naar de penaltystip gewezen. 1-0. Na wat gemopper richting de scheidsrechter werd er dan toch maar verder gevoetbald. Rolder Boys kwam steeds meer onder druk te staan waardoor ze af en toe uit wanhoop overtredingen begonnen te maken. Een enkele werd bestraft met een vrije bal, waarvan Lars Uineken er een in de 20e minuut wist te benutten. Een prachtig doelpunt zette ons op gelijkspel en de wil om te winnen werd nog groter. ‘Wat Rolder Boys kan, dat kan ik ook..’ dacht Lars Uineken waarschijnlijk, want niet snel na zijn goal wist hij een penalty op te eisen. Lars liet zich wel heel gemakkelijk vallen, riep naar de scheids en deze besloot na enige twijfel eenzelfde cadeautje als daarnet te geven. Ook Lars Uineken maakte hieruit het tweede doelpunt; 1-2. LEO bleef het eigen spel spelen, bewaarde de rust en creëerde kansen. Direct nadat Franky een dubbele wissel uitvoerde kwam Björn van Dalen ‘zoals zo vaak’ mee op, om een voorzet te geven. In plaats van een voorzet schoot Björn echter zelf vanaf grote afstand op de goal. Dat de keeper dit niet verwachtte, bleek enkele seconden later, want er volgde een prachtig doelpunt van ca 25 meter vanaf het doel. LEO ging mede hierdoor met een goed gevoel de rust in. De tweede helft ging van start en ook Kevin Sikking mocht eindelijk zijn eerste minuten maken. LEO begon weer fel aan de tweede helft. Er werd veel getikt en er werden veel voorzetten gegeven vanaf de zijkanten. Echter komen de voorzetten vaak niet goed genoeg aan om er definitief een einde aan te maken voor Rolder Boys. Rolde vecht terug en krijgt een aantal kansen, die niet benut worden. De tweede helft wordt dan ook terecht afgesloten zonder doelpunten. LEO gaat met een verdiende overwinning terug naar Loon, waar de overwinning ‘op zijn LEO 3’ gevierd wordt. Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen Achilles 1894 op het programma. Een wedstrijd die in de voorbereiding met een onterechte 2-3 verloren ging. Lukt het LEO 3 dit keer wel om te winnen? Met het spel van de eerste helft en de vaste (die-hard)supportersgroep langs de lijn, moeten we zeker een kans maken. Zo 22 september 11:00 uur: Achilles 1894 3 - LEO (Loon) 3
Posted on: Mon, 16 Sep 2013 15:30:47 +0000