Vandaag mochten de vedetten hun koppositie verdedigen tegen VEP, - TopicsExpress

Vandaag mochten de vedetten hun koppositie verdedigen tegen VEP, een beruchte en voor ons altijd lastige tegenstander uit Woerden. Voor we mochten aantreden moest eerst “onze” nieuwe sta/stamtafel tafel de kantine in worden gedragen, mede mogelijk gemaakt door witwassert JPvW en vakkundig in elkaar geschroefd door de roze sokkendrager van vandaag. Hoe vaak zal deze “goffedomme” hebben geroepen tijdens de productie van deze tafel, op de momenten dat hij duim ipv spijker raakte? Na plaatsing van deze tafel begon het vergaderen over mogelijkheden om de kantine te verrijken met meer gesponsord meubilair, gat in de markt voor Ad Verkleij? Een steigerhouten bar in de vorm van een kist? Of een kans voor Hufter om prominent aanwezig te kunnen zijn in de kantine? Hierna was het tijd voor hetgeen waarvoor iedereen vandaag naar sportpark hoogeveen was afgereisd, DE wedstrijd van vandaag. Naast de belangrijke punten zou er ook een strijd kunnen losbarsten om de positie van topscorer van Boskoops vlaggenschip. Mark (3), Wesley (3) en Randy (2) zouden zich in deze strijd gaan mengen. De kleine Klaaf had via social media al laten weten vandaag deze positie te willen veroveren. Persoonlijk begon de dag voor hem dan ook hoopvol nadat Mark zich door een onwillige rug genoodzaakt zag als wissel aan de wedstrijd te beginnen. Sportief als kootsj is mocht Randy de eerste helft ook op de bank plaatsnemen. Op deze manier blijft de onderlinge strijd tussen de heren wel zo eerlijk. Dit gebrek aan scorend vermogen icm met de rentree van onze man van glas zal op de bank vele nagels hebben gekost vandaag. We begonnen de wedstrijd matig, voetballend viel het mee, de snelheid den doelgerichtheid voorin werd duidelijk gemist. De eerste kansen waren dan ook voor de tegenstander uit Woerden, verdedigend stond de organisatie echter goed waardoor keepert slechts 2 maal echt in actie hoefde te komen, waarvan 1 maal op een terugspeelbal met het hoofd van Ward. In de 26e minuut kon keepert een schot van een doorgebroken VEP-er nog onschadelijk maken, maar moest hij net als de verdediging het antwoord op de rebound schuldig blijven waardoor we tegen een 0-1 achterstand aankeken. Hierna probeerden we nog wel op gelijke hoogte te komen maar zonder teveel risico te lopen om tegen een 2e tegentreffer aan te lopen. Met een ruststand van 0-1 konden de meesten dan ook wel leven. De verwachte donderspeech van kootsj bleef in de rust uit, het bleef bij een duidelijke: de 2e helft gaan we het even anders doen! Kleine Klaaf mocht de wei weer in en begon gelijk weer te draven zoals we van hem gewend zijn. Een minuut na rust kreeg hij de bal rechts in de 16 mee en schoor de bal hard en onhoudbaar onderkant lat achter de kansloze keeper, 1-1. Maar goed voor assistent coach en ballenjongen Piet dat deze bal niet over de lat verdween, dan had hij hem vermoedelijk in de omgeving van de Otweg moeten gaan zoeken. In de 51e minuut greep Randy zijn kans. Per ongeluk liep hij tegen een mislukt schot van Rachid aan en passeerde hiermee de verbaasde keeper (en ook Mark, als topscorer van het team). Even na deze treffer kopte een woerdense aanvaller op doel, of de bal nu voor of achter de lijn was zal voor een enkeling altijd onduidelijk blijven. Dienstdoende arbiter was gelukkig zeker dat keepert de bal voor de lijn wist te pareren zodat we de onze voorsprong mochten behouden. Wesley besloot in de 57e minuut dat hij de positie van topscorer met Randy wilde delen door zijn kans te benutten en hiermee een 3-1 stand op het scorebord te zetten en zelf ook op 4 seizoenstreffers te komen. Deze strijd wilden ze graag onderling beslissen en besloten de bal dan ook maar niet meer aan de inmiddels ingevallen Mark af te geven, of waren ze slechts zuinig op Mark en wilden ze zijn rugblessure niet de kans geven om erger te worden? De 3-1 voorsprong was voor Frank nog geen aanleiding om de wedstrijd als beslist te zien. In de 65e minuut deed hij dit wel door de 4-1 tegen het net te werken. Hierna werd het voetbal van de geel-blauwen duidelijk minder, verdedigend minder scherp en soms wat ongeconcentreerd en laconiek. In de 78e minuut wist Menno een schot niet klem te pakken waardoor de spits van VEP de kans kreeg de 4-2 te scoren. Hij besloot echter te gaan voor een strafschop en werd hierin gesteund door de scheidsrechter, terecht overigens. De Woerdense strafschoppennemer schoot de bal in de verkeerde hoek om zo de marge te verkleinen tot 2. Keeper lag gewoon in de goede hoek, bal werd in de verkeerde hoek geschoten, zo is het. En dus niet andersom. De resterende 12 minuten werden uitgespeeld waarbij we nog enkele kansjes op de 5-2 kregen. Verdedigend werd er geen risico meer genomen en werden de ballen ver en veilig weggerost, tegen het principe van het team in om alles voetballend op te lossen. Het laatste fluitsignaal volgde dan ook bij een 4-2 stand, de punten konden weer in de bekende tas. Langs de lijn: • Frank besloot vandaag de roze sokken aan Ed te overhandigen, omdat hij vlak voor tijd een bal onder zijn voet liet glippen en zo onnodig balverlies leed. • Ed had hier mogelijk om gevraagd om zo onder zijn afspraak van volgende week zondag uit te komen en gewoon te mogen voetballen. • Wesley en Randy staan nu echt boven Mark op de topscorerslijst met ieder 4 goals. • Mark: Niet te zwaar aan tillen ajb! • Zwaar tillen is hoe dan ook al slecht voor je rug en volgende week willen we weer een beroep kunnen doen op je scorend vermogen….. • Ward moest vandaag snel naar huis om met vrouw mee te gaan naar een fotoshoot. In de wandelgangen gaat het verhaal dat dit een shoot voor de playboy betreft. • Kootsj had voor vandaag een nieuw aandenken voor de roze sokkendragers beloofd • Zijn deze ook echt uitgereikt? Volgende week om 13.00 moeten we uit spelen tegen de nummer 2 op de ranglijst, NSV’46 uit Noorden. Ook deze “6 punten” wedstrijd willen we natuurlijk weer winnend afsluiten.
Posted on: Mon, 07 Oct 2013 10:35:08 +0000