Vilnius - Oostende 75-66 (12-22,29-21,24-13,10-10) BC Oostende - TopicsExpress

Vilnius - Oostende 75-66 (12-22,29-21,24-13,10-10) BC Oostende slaagde er niet in zich te kwalificeren voor de Euroleague basketbal, het verloor de finale van het kwalificatietornooi en speelt dit seizoen Eurocup. Lietuvis Rytas Vilnius nam (in eigen huis) een sterke start en kwam 7-0 voor, toch slaagde Oostende er halverwege het 1ste kwart in de kloof te dichten en een voorsprong te nemen via een driepunter van Gillet (9-12). Die voorsprong werd verder uitgebouwd tot 10 op het einde van het eerste kwart (4/5 driepunters). Vilnius kon immers enkel nog scoren via de vrijworplijn (12-22). De eerste korf in het 2de kwart was ook voor Oostende en vergaarde een maximale voorsprong van 12 (22-34 via 1 van de 4 driepunters van Gillet in deze helft) vooraleer Vilnius aan een inhaalbeweging begon door een 6-0 en op het einde van het kwart een 5-0 te plaatsen waardoor de ruststand 41-43 bereikt werd. Vilnius vergaarde in die 1ste helft een 14/18 op de vrijworplijn, Oostende kreeg maar 1 vrijworp (1/1). Verder ook een reboundoverwicht voor Vilnius (16-12) in die 1ste helft, wel 8 turnovers ten nadele van Vilnius (tegenover 5 bij Oostende). Het duurde bijna twee minuten vooraleer er gescoord werd in de tweede helft, de punten waren voor de Litouwers die daardoor langszij kwamen (43-43). Oostende raakte zeer moeilijk door de Litouwse verdediging en vooral driepunters zorgden voor 54-46 en 62-49. Oostende verkleinde de achterstand tot 8 punten aan het einde van het derde kwart (64-56). Niets leek er op dat de overwinning van Vilnius nog in het gedrang zou komen, er werd erg weinig gescoord, maar Oostende kwam terug van 69-59 tot 70-66 met nog iets meer dan 2 minuten te spelen. 2 aanvallen vanwege Oostende leverden niets op zodat de Litouwers uiteindelijk de wedstrijd in hun voordeel beslechtten met 75-66.
Posted on: Fri, 04 Oct 2013 19:09:30 +0000