Vios vrouwen wint met 9-0 van de nummer 3. Zij hebben een hele - TopicsExpress

Vios vrouwen wint met 9-0 van de nummer 3. Zij hebben een hele goede en sterke wedstrijd gespeeld tegen de sportieve tegenstander uit zutphen. ----------------------------------------------------------------------------- VIOS VR 1 – Unicum VR 2 Onze zesde wedstrijd van de competitie stond op het programma en dat was een uitwedstrijd in Lelystad tegen Unicum. In de stand op de ranglijst is Unicum terug te vinden op de laatste plaats met geen enkel behaald punt. Op papier moest dit met ons elftal dus te doen zijn, echter moet je altijd waken voor onderschatting. Nadat er een aantal dames vrijwillig een zaterdag thuis mochten blijven, gingen we om 13.15 uur met een selectie van vijftien speelsters richting Lelystad. Om 15.00 uur was de aanvang van de wedstrijd. Onze eerste indruk van het speelveld was niet al te best. Het veld was op sommige plekken niet in geheel goede toestand en tot overmaat van ramp voor de begeleiding en de wissels, was er geen duck-out aanwezig, nimmer een stoel om op te zitten. Gelukkig kwam er het goede idee van Charlotte om dan maar een container uit de bosjes te trekken. Fijn, zon zitplaats! Een ander bijkomend geluk was, dat het tijdens de wedstrijd droog bleef. De opdracht voor de dames was om Unicum gelijk vast te zetten, kort op de ‘vrouw’ te spelen en het veld breed te houden waardoor we veel ruimte zouden krijgen om te voetballen. Helaas pakte dit anders uit en gingen we onbedoeld mee in het spel van Unicum. Op sommige momenten maakten we het onszelf onnodig moeilijk, dit kwam naar mijn inzicht door het kluitjesvoetbal, het rommelige spel en het niet communiceren met elkaar. Ondanks dit kwamen we toch uit een op een 1-0 voorsprong. Door de drukte in de zestien meter konden we vanaf de zijlijn moeilijk zien wie de bal het laatste zetje gaf, Lianne of Nienke. De bal zat lag in het doel, en dat is bij voetbal wat telt. Met hetzelfde spelbeeld werd de score gelukkig opgevoerd naar een 2-0 voorsprong voor ons. Merel speelde zichzelf goed vrij vanaf links en kon de bal gemakkelijk binnen schieten. Vlak hierna kopte Lianne de bal net naast uit een corner van Melissa. Nog voor rust maakten we ook de 3-0 en 4-0 door Melissa en Michelle, die beiden ver mochten komen en met een goed schot de score verdubbelden. In de rust werd het een en ander besproken en verteld wat er beter moest waardoor we wellicht veel beter gingen voetballen. Korter je ‘vrouw’ dekken, met meer velheid het duel aangaan en het veld breed houden. Ook werd er afgesproken dat we meer de bal moesten rondspelen. Joanne, Charissa en Sanneke werden er naar rust ingebracht voor Michelle, Merel en Lisette. Vooral op het middenveld kwam er hierdoor meer fysiek en body in het veld. Wat afgesproken was tijdens de rust in de kleedkamer, uitte zich de tweede helft op het veld. Achterin stond het goed en ook op het middenveld werd er weinig weggegeven. Joanne was als mid-mid fysiek sterk en hier en daar werd de tegenstander iets meer geraakt dan de bal. Ook de andere twee middenvelders Anniek en Charissa hadden de tegenstander goed onder controle. We voetbalden veel op de helft van de tegenstander, dit leidde tot een mooi doelpunt van Inez, die bal over de keeper heen schoot. 5-0. Melissa werd gewisseld en Michelle ging de laatste fase van de wedstrijd als laatste vrouw spelen. Even hiervoor was Cindy ingevallen voor Anniek, die na een aantal weken weer haar eerste minuten maakte. De 6-0 kwam uit een voorzet vanaf rechts, die voor de voeten van Merel viel, die was ingevallen voor Nienke. Charissa mocht uitendelijk de eindstand bepalen. Nadat ze goed was doorgegaan en de bal onder controle wist te houden, schoot ze het leder diagonaal in de touwen. 7-0. Complimenten aan de ploeg voor het strijden om tot dit goede resultaat te komen. Volgende week zijn we een vrijaf. De volgende wedstrijd staat gepland op 16 november. We spelen dan uit tegen BAS uit Biddinghuizen. Groet, Martijn van Zuuk. Opstelling tegen Unicum; Sabine; Angela, Melissa, Inez, Lisette (Sanneke); Merel (Charissa), Michelle (Joanne), Anniek (Cindy); Kathelijne, Nienke, Lianne
Posted on: Sun, 03 Nov 2013 14:36:41 +0000