Wedstrijdverslag: Fortuna Wormerveer VR1 Victoria Boys - TopicsExpress

Wedstrijdverslag: Fortuna Wormerveer VR1 Victoria Boys VR1 03-12-2013 Wedstrijddag 01 december 2013 Zondag Hoofdklasse B door Britt Plattel Vandaag stond de wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma. 1e Helft Een belangrijke wedstrijd, want de aansluiting naar de clubs boven ons moest behouden worden. Winnen van de wedstrijd of een punt bij de nummer 3 ophalen, stond dus centraal. Er wordt aan het begin van de wedstrijd eerst een minuut stilte gehouden ivm het overlijden van een erelid van Fortuna Wormerveer. We beginnen met de aftrap en sluiten massaal met z’n allen aan op de helft van Fortuna. Toch is het eerste gevaar voor de thuisclub. In de 6e min krijgt Fortuna een corner. Gelukkig redt Melissa alert en wordt de kans onschadelijk gemaakt. We gaan gelijk op de eerste 20 minuten en de duels worden aardig aangegaan door beide partijen. In de 28e minuut wordt er een overtreding gemaakt, zoals de scheids dat ziet. Helaas zat deze beste man er helemaal naast, wat hem al vaker in de voorgaande minuten overkwam. En steeds weer waren wij in het nadeel. Fortuna nam het vervroegde Sinterklaas cadeau in ontvangst en opende het pakketje direct. De vrije trap werd snel op hun linksbuiten gespeeld, die naar binnen kon lopen en zo Amber en Melissa passeerde, waarna ze de bal in het lege doel kon schuiven. We rechten onze ruggen en zetten onze koppen er weer op. We gaan gelijk weer vol in de duels en proberen onze kansen te maken. Helaas blijft de rust stand 1-0 2e Helft We beginnen heel scherp aan de tweede helft en dat is gelijk te zien aan de kansen. Zo krijgt Erika een schot op goal die helaas over gaat. Nog geen 3 minuten later geeft Erika een prima voorzet richting tweede paal, Sanne komt een millimeter tekort. De middenvelders wonnen de duels tweede helft erg goed. Dat was ook te zien want daardoor waren de aanvallers gevaarlijker. We bleven de druk op de tegenstander en de balbezitter houden en veroverden zo veel ballen. Ook de 2e bal was nu ineens voor ons, waardoor we Fortuna in de omschakeling te slim af waren. De kansen regen zich aaneen en de vraag was eigenlijk, wanneer valt de verdiende gelijkmaker. Een heel enkele keer kwam Fortuna er door en dat leverde hun opgelegde kansen, om de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen. Door attent reageren van Melissa en de overige speelsters, konden wij de hachelijke situaties voor ons doel verijdelen. Bleven met z’n allen vechten voor de gelijkmaker en geloofden er ook in. Het laatste kwartier gingen we 1 op 1 spelen en werden we nog gevaarlijker. Zo had Babs nog een kans die ze net naast de verkeerde kant van de paal voor ons gleed, na een goeie voorzet van Sanne. In de 83e minuut Fortuna krijgt dan een kans. De speelster schiet op doel en Melissa brengt redding. De aanval gaat door en wordt door Fortuna in ons 16 metergebied gepompt. Laura ruimt de bal uiteindelijk op en speelt deze richting onze spitsen. In de 86e minuut krijgen we een vrije trap mee. Erika stond er klaar voor en schoot hem precies in de kruising. Met een katachtige reflex brengt de keepster redding. De laatste minuten verstrijken en Victoria Boys zet echt alles op alles. We spelen zoals gewoonlijk kill en attack, erop en eraan. Dan eindelijk wordt het dan toch echt 1-1!!! Wat meer dan terecht is. In blessuretijd gaat Simone met haar snelheid en fysieke geweld langs haar tegenstanders. Geeft dan een voorzet richting 2e paal, waar Laura frank en vrij staat. Zij bedenkt haar geen moment en kopt tegendraads steenhard de bal in het doel !!! Laura schreeuwt het uit en het is echt een hele opluchting! We hebben als team weer gestreden en dit is geweldig! Volgende week naar Zeist, waar wij tegen de huidige nummer 2 Saestum VR1 mogen aantreden. Als we met deze inzet – en passie spelen, komt dat vast en zeker goed. Opstelling Melissa Oosterman, Annette Kerkhof, Britt Plattel, Jeanine Vosterman van Ooijen, Amber van Bruchem, Beau Versteeg, Erika Koetsier, Laura van Enck, Barbara Roemeon, Simone Pelgrim, Sanne Amersfoort. Wissels: Gabriella Gortworst (65e erin voor Beau), Vera van Asselt (75e erin voor Annette) Elke Hulleman, Lara Berghuis. « meer nieuws
Posted on: Wed, 04 Dec 2013 08:00:00 +0000