Goede uitgangspositie voor Dalfsen in Europacup06 oktober 2013, - TopicsExpress

Goede uitgangspositie voor Dalfsen in Europacup06 oktober 2013, 00:54 uur De handbalsters van Dalfsen hebben zich zaterdagavond naar een goede uitgangspositie gespeeld in de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de CupWinners Cup. In het Landstede sportcentrum in Zwolle won de Nederlandse kampioen na een 16-9 russtand met 27-20 van het Poolse Zaglebie Lubin. Dalfsen kende een flitsende start en nam een 3-0 voorsprong wat de Poolse coach al noopte tot het nemen van een time-out. Vooralsnog hielp dat niet veel want de ploeg uit Overijssel liep als maar verder uit en na zestien minuten op een 9-4 voorsprong. Daarna stabiliseerde zich de score maar in de slotfase van de eerste helft wordt het verschil opgetrokken naar zeven bij 14-7 waarna men met een 16-9 stand de kleedkamers gaat opzoeken. Na de pauze verkleint Zaglebie Lubin de achterstand meteen naar 16-11 maar vier minuten later is het Yara Nijboer die de stand met twee treffers op rij naar 19-11 (36’) tilt. Voor Dalfsen lijkt er dan geen vuiltje meer aan de lucht te zijn. Met opnieuw twee treffers op rij komt Lubin echter al weer snel terug 19-13 en als het dan 20-15 wordt neemt Peter Portengen een time-out. Ook daarna bleef het moeizaam gaan met Dalfsen dat vervolgens de ruime voorsprong ziet wegmelten maar 21-19. Opnieuw is het dan Yara Nijboer met twee treffers op rij die Dalfsen over het dode punt heen tilt en haar ploeg weer naar 24-20 (56’) tilt. In de laatste vier minuten weet Dalfsen zich echter nog naar een mooie uitgangspositie te spelen als keepster Annick Lipman in de aller laatste seconden de bal nog in een leeg doel gooit en daarmee de 27-20 eindstand op het scorebord zet. “Dit hadden we niet verwacht” vertelt Lynn Knippenborg na afloop. “We moeste echt scherp beginnen aan de wedstrijd en dat hebben we gedaan en dat heeft ons wel geholpen voor de rest van de wedstrijd. De dekking stond goed met een goede keepster daar achter en dan is het makkelijk om in de aanval eenvoudige doelpunten te maken. In de tweede helft begonnen we niet meer als team te spelen en dat koste ons bijna de kop maar we hebben ons toch goed kunnen herpakken en met snel spel weer kunnen uitlopen naar zeven doelpunten. Volgende week is het belangrijk dat we weer zo beginnen en dan hebben we kansen. Ik hoop dat we een ronde verder komen".
Posted on: Sat, 05 Oct 2013 23:31:27 +0000