Matchreferat Säve SK - Surte IS FK 7-1 (5-0) Dagens - TopicsExpress

Matchreferat Säve SK - Surte IS FK 7-1 (5-0) Dagens laguppställning: Jesper Peter M Cavit Janne Rickard E Robin Awet Dennis Johan Omid Richard O Bänken: Kenny, Steinar, Pilson, Thomas, Bengt Säsongens sista match stod på menyn och serien skulle summeras i och med den 22:a och sista matchen för säsongen. Motståndare för dagen va Surte som inför dagens match låg jumob i serien och va tvungna att vinna för att inte riskera att åka ur årets serie. Vi själva va oxå tvungna att vinna för att överhuvudtaget ha någon som helst chans på seriesegern eller andraplatsen som skulle innebära kvalspel till div 5. Förutsättningarna va enkla för båda lagen och båda va tvungna att gå för seger vilket innebar att inget av lagen va nöjda med ett oavgjort resultat idag. När domaren blåser igång matchen tar vi tag i taktpinnen direkt och visar att vi vill vara det bollförande laget. Vi rör på oss bra inledningsvis och får mkt ytor bakom deras ytterbackar. Redan i den 6:e matchminuten gör vi 1-0 när Dennis skjuter med fel fot (vänsterfoten) och bollen letar sig in precis innanför stolproten. Dennis har gjort flera mål med vänsterfoten i år vilket är riktigt imponerande! Efter målet fortsätter vi att sätta press på motståndarna och skapa lägen via bra löpningar på yttermittfältet. I den 19:e matchminuten gör vi även 2-0 när Richard O sätter bollen i nät efter ett fint anfall. Efter det målet får vi två riktigt bra chanser att utöka ledningen när både Omid och Dennis har skott som går tätt utanför. I den 29:e matchminuten gör vi 3-0 när Dennis på nytt hittar rätt och i och med det här målet så kan vi slappna av och spela runt bollen på ett övertygande sätt och låta motståndarna jaga bollen. Bara några minuter senare gör vi även 4-0 i den 35:e minuten när Dennis på nytt gör mål. Målet är dock en rätt så rolig syn där det ser ut som han ramlar i straffområdet och ligger på mållinjen och på något sätt rullar bollen fram till honom och han kan mer eller mindre bara resa lite lätt på sig och knö in bollen. Avdelning enkla mål kan vi kalla det! I den 38:e minuten gör vi även 5-0 och det är återigen Dennis som gör mål vilket oxå va hans fjärde i matchen tillika ett äkta hattrick på ynka 9 minuter, det är galet imponerande! Vi går till pausvila med 5-0 efter att ha visat upp ett härligt anfallsspel och där alla bidragit på ett bra sätt i laget. I och med den stora ledningen så görs det en hel del byten så alla får springa av sig lite i andra halvlek. 6-0 kommer i den 53:e minuten när Richard O gör sitt andra mål för dagen och resten av matchen spelas egentligen bara av för att vänta in dom övriga matchernas resultat. I den 68:e min gör dock Surte ett vackert mål till 6-1 när vi inte riktigt är alerta i backlinjen framför Jesper. Med 4 minuter kvar av matchen gör Richard O sitt tredje mål för dagen efter ett vackert inlägg från Rickard E som han når högst på med pannan. Domaren blåser av matchen och vi vinner med 7-1. Tyvärr räcker bara dagens resultat till en tredjeplats i serien, endast en poäng bakom både Zenith och Nol vilket känns som en besvikelse så här i efterhand med tanke på hur många chanser vi haft under hösten att avgöra det här. Vi passar på att gratulera Zenith till seriesegern och önskar Nol lycka till i kvalet till div 5! Samtidigt hoppas vi att Surte tar nya tag i div 7 och önskar dom lycka till där nästa säsong. För ovanlighetens skull fick vi inga gula kort idag av den glada domaren :) Dagens poängfördelning: 3 poäng går idag till fyramålsskytten och årets skyttekung i Säve. Dennis visar även idag att när han är på spelhumör är han väldigt bra och svår att ta bollen av. Dennis har betytt väldigt mkt för Säve i år när han har fått vara skadefri och varit på glatt humör! 2 poäng går till Awet som idag fick spela på den positionen han trivdes bäst på när han en gång i tiden hade spring i benen. Han gör det väldigt bra på centralt mittfält idag och tillsammans med Dennis vann dom i princip alla dueller och kamper på mittfältet idag. Kul o se Awets inställning och fokus idag trots att han inte varit med så mkt under säsongen. 1 poäng går till vår egen Duracellkanin Richard O som äntligen fick sätta ett par mål idag igen. 3 mål och ett alltid uppoffrande spel på hela plan som vikarierande lagkapten är precis det man alltid får ut av Richard. Avslutningsvis vill jag nu tacka alla i styrelsen, alla ledare, alla spelare och alla våra underbara fans som stöttat oss i vått och torrt i år igen! Dagens match blev min sista i föreningen och jag är oerhört nöjd med vad vi har uträttat ihop under dom 2 åren jag fick äran att vara tränare i Säve SK. Vi satte Säve på fotbollskartan och det är många som imponerats av vad vi har utträttat på plan ihop. Jag är oerhört stolt över att få ha varit delaktig i den här resan killar!! Tyvärr räckte det inte hela vägen i år heller. Det största tacket riktas självklart till Bengt Andersson och Johnny Öhrström! För att med lite statistik visa er exakt hur bra vi har varit under dessa 2 säsonger så har vi spelat 43 matcher (inräknat den första matchen mot Cruz Azul). Vi har vunnit 25 ggr, spelat oavgjort 10 ggr och endast förlorat 8 ggr med målskillnaden 122-71. Med andra ord har vi varit en liten förening men väldigt svåra att besegra! Vi ses på avslutningsfesten på lördagen den 26 oktober då vi summerar den här säsongen ihop med en god festmåltid! Väl mött!
Posted on: Mon, 21 Oct 2013 06:27:07 +0000