Wedstrijdverslag MLCU 7 - LRC Leerdam 5 (Bron: site LRC - TopicsExpress

Wedstrijdverslag MLCU 7 - LRC Leerdam 5 (Bron: site LRC Leerdam) Zaterdag 2 November was een mooie datum in de 5e klasse 16. Er stond namelijk een topper op het programma, we mochten optreden tegen het Nivo Sparta dat alles gewonnen had tot nu toe. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden, zowel de spelers als de technische staf was zich er van bewust dat er hier niet verloren mocht worden. Met de succes-wensingen van verschillende personen van LRC onderweg naar Zaltbommel dus. Iedereen was ruimschoots op tijd, en kon zich omkleden op het spektakelstuk van start te laten gaan, Coach Arie Brouwer vertelde de opstelling en de tactiek waarin vandaag gespeeld moest gaan worden. Aanvoerder Joey leidde de warming up, zodat iedereen goed warm kon beginnen aan de wedstrijd. En om 14:30 was het dan zo ver, de aftrap! Al snel versierde Nivo Sparta een corner, waar er een stuk of 7 van werden genomen. Maar gelukkig wist LRC alle 7 corners tegen te houden, en Nivo Sparta niet te laten scoren. Het eerste kwartier was het betere spel zeker voor de paars witten, alleen had Nivo Sparta een heel sterk spelende keeper op doel staan die de nodige schoten wist te keren. Een sterk begin van de wedstrijd, alleen dit bleek niet genoeg te zijn. Net na het kwartier wist Nivo Sparta op voorsprong te komen, door een fantastische uithaal van een van de middenvelders. Van een afstand van ongeveer 25 meter werd er een mooie zwabberbal op het doel afgevuurd, en keeper Jony werd verrast ; de bal vloog eerst richting de korte hoek, maar week daarna uit naar de andere kant sprak de keeper na afloop. LRC moest dus de mouwen opstropen en verder gaan waar het mee bezig was, goed spel vertonen met druk naar voren. Dat verliep toch iets minder als voor de goal, de mannen van LRC probeerden hun best maar Nivo Sparta wist er toch 2 keer gevaarlijk uit te komen, met mooie steekpasses. Gelukkig voor LRC werd er bij beide kansen naast de bal geschoten, en kregen ze de bal niet nog een keer voorbij Jony. Na die 2 kansen pakte LRC 5 het spel weer op en dat had resultaat. Rechtsmid. Max werd scherp aangespeeld, die op zijn beurt de linksachter van Nivo Sparta voorbij wist te sprinten. Max had de ruimte voor een goede voorzet en deed dit ook, hij gaf de bal voor op Joey die in zijn snoekduik de bal magistraal de verre kruising in wist te koppen. Zo bracht de topscorer dus LRC op gelijke hoogte en was de stand 1-1 na 2 prachtige goals, zo gingen de mannen ook naar de warme thee in de kleedkamer. Daar werd met zn allen nog een keer goed de taken van de spelers door genomen en besproken, zodat er scherp begonnen kon worden aan de 2e helft. LRC kon weer fit beginnen aan de 2e helft waarin het de overwinning binnen wilde slepen. Wesley Bierie kwam in het veld voor Levi die als linker middenvelder fungeerde. Extra snelheid in de ploeg om de oudere tegenstanders conditioneel pijn te doen. In de 53e minuut werd er zelfs een penalty verdiend, en na een kort overleg ging Lars achter de bal staan, nam een aanloop, en.... Schoot jammerlijk tegen de keeper van Nivo Sparta aan en miste dus de strafschop. Eerder dit seizoen werd er ook al een strafschop gemist tegen GJS, het lijkt wel alsof we een penaltyvrees hebben sprak een supporter van LRC 5. Naarmate het duel vorderde werd het ook een steeds fellere wedstrijd. Stevige duellen en af en toe een woord naar de tegenstander als gevolg, beide ploegen hadden in de gaten te kunnen winnen. Gelukkig wist de enorm sterk fluitende KNVB scheidsrechter dhr. J. Bok. deze wedstrijd in toom te houden. De 2e helft werd verder een helft waarin LRC misschien het betere voetbal vertoonde, maar dit helaas niet uit wist te drukken in doelpunten. De laatste 5 minuten verloor LRC wel de scherpte en kwam Nivo Sparta er een paar keer gevaarlijk uit. Alleen dit wist de sterke verdediging tegen te houden op het juiste moment. En zo eindigde de wedstrijd in een al met al terechte eindstand van 1-1. Een goede wedstrijd was het zeker weten, van beide kanten werd er goed voetbal gespeeld.
Posted on: Tue, 05 Nov 2013 13:08:38 +0000