Sæsonpremiere i U17 Ligaen. I lørdags blev den nye U17-sæson - TopicsExpress

Sæsonpremiere i U17 Ligaen. I lørdags blev den nye U17-sæson blev skudt på Hornevej. Modstanderne fra Vejle havde spillet deres første kamp mod HB Køge i den forgangne weekend – et opgør der endte uden scoringer. Efter en optakt der på mange områder har vist gode takter hos det nye AaB-hold, så skulle forberedelserne nu stå sin prøve. Første halvleg startede i højt tempo. Vejlenserne forsøgte sig med et højt og aggressivt pres, men det lykkedes alligevel AaB’erne at holde godt fast i spillet. Efter de første minutter var brugt på at finde sig til rette i kampen begyndte hjemmeholdet at sætte sig på spillet. Flere gode spilsekvenser manglede blot den sidste aflevering før de kunne være blevet omsat til scoringschancer. Omtrent halvvejs i første halvleg var det dog et uopmærksomt hjemmehold, der i en kort periode overlod initiativet til gæsterne. Det udnyttede de til at bringe sig foran 0-1. AaB’erne greb dog fat om spillet igen. Joakim Mæhle havde to store chancer, mens AaB’erne i to tilfælde også spillede sig helt ind i vejlensernes målfelt, uden det dog blev omsat til scoring. Udligningen lå dog og ventede lige om hjørnet. Johan Ejsing sendte en god stikning afsted til Joakim Mæhle. Mens Joakim lige nøjagtig fik tåen på stikningen var gæsternes målmand fanget langt ude i straffesparksfeltet. Efter to forgæves forsøg på at score havnede bolden hos Sebastian Andersen, der med et kontrolleret spark kunne sende udligningen i kassen – 1-1. Med det samme var AaB-drengene over vejlenserne igen. Der gik kun fem minutter inden Sebastian Andersen kunne score sit andet mål i kampen til føring 2-1. Det flotte opspil til scoringen var signeret Alexander Tved og Johan Ejsing. Den stilling holdt til pausen. Anden halvleg startede med gæsterne i en mere defensiv version. Med en ekstra mand på midtbanen valgte Vejle-holdet at spille mere afventende. Det gav AaB’erne ro til at styre spillet med bolden, og der var da også i flere omgange optræk til endnu en scoring fra hjemmeholdet. Indskiftede Marco Ramkilde var således tæt på at kunne score sit første mål i U17 Ligaen efter et godt løb og fin stikning fra anfører Rasmus Pedersen. Ligesom Moses Opondo havde en god mulighed for at udbygge hjemmeholdets scoring. Som kampen synes på vej mod at ebbe ud, lykkedes det alligevel gæsterne at stjæle det ene point i premierens sidste minutter. Således udlignede gæsterne på et straffespark til slutresultatet 2-2. Efter kampen sagde AaB-træner Lars Knudsen om kampen: ”Det var tydeligt at se, det var premierekamp for os i dag. Vi brugte kampens indledning til at finde vores spil, men fik så egentlig sat os på kampen. I minutterne op til deres scoring får vi lavet flere små fejl, hvor vi giver styringen i kampen fra os. Det udnytter Vejle kynisk. Vi kommer dog stærkt igen, og fører fortjent ved pausen. I anden halvleg får vi nogle meget gode muligheder i spillet, som vi ikke får udnyttet. Det vil vi helt klart forbedre til næste weekends kamp. Ja, og udligningen til sidst – det er selvfølgelig skuffende, og situationen burde ikke have udviklet sig til et straffespark. Det var lærepenge, der blev trukket på udviklingskontoen, og den fejl er jeg sikker på, vi ikke begår igen.” U17 Ligaholdets næste kamp er på Fredensvang i Aarhus, hvor AGF er modstanderen. Aarhusianerne er startet sæsonen med to uafgjorte kampe mod henholdsvis Brøndby og HB Køge. Kickoff er lørdag kl. 13.00.
Posted on: Mon, 19 Aug 2013 08:06:02 +0000