Verslag D1 zaterdag 28 september: “Ook sv Lelystad D3 wordt aan - TopicsExpress

Verslag D1 zaterdag 28 september: “Ook sv Lelystad D3 wordt aan de zegekar gebonden, 12-3!” Na twee keer een 7-1 overwinning stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Lelystad D3 op het programma. Lelystad is, met een 7-3 overwinning en een 2-2 gelijkspel, net als wij goed begonnen aan de competitie. Wat opvalt is dat de ploeg veel scoort, maar dat er ook makkelijk doelpunten geïncasseerd worden. Dit zou vandaag ook wel blijken. Nadat, de door Jonathan vergeten, kledingtas door Henri Niebeek was opgehaald, konden we beginnen met de wedstrijdbespreking. De afgelopen week hebben we een aantal keer getraind op het uitspelen van aanvallen. Het zou mooi zijn als dit vandaag terug te zien is in de wedstrijd! De eerste minuten van de wedstrijd zijn wat onrustig. We weten elkaar nog niet echt goed te vinden en zijn slordig aan de bal. Na zo’n 5 a 6 minuten wordt dit beter. Sam ziet dat de verdediging van Lelystad het lastig heeft met het verwerken van de bal. Hij geeft goed druk en de bal beland voor de voeten van Hakim. Die bedenkt zich niet en schuift de bal achter de keeper, 1-0! Even later is het Jesper met een goede actie vanaf links die na een overstapje van Hakim, Mike bedient. Die weet hier wel raad mee, 2-0! Toch probeert Lelystad af en toe ook te voetballen. Zo ook na 18 minuten spelen. Een goede aanval van hun wordt niet goed verwerkt in onze verdediging en zij scoren de 2-1, op blijven letten dus! Ons antwoord laat gelukkig niet lang op zich wachten, want het is Mike, die na een steekpass van Hakim, de keeper omspeelt en zijn tweede van vandaag scoort, 3-1. Vlak voor rust weten we nog twee keer te scoren. Eerst is het Jonathan die vanaf het middenveld de zestien binnendringt en de 4-1 scoort. Daarna is het Mark die een corner van Sam kiezelhard binnen pegelt. Je zou denken dat we weer met 5-1 de rust in zouden gaan, maar nee. Een momentje van concentratiegebrek en te veel ruimte geven aan de Lelystadse spits zorgt er voor dat de 5-2 op het scorebord komt. In de rust wordt er op gehamerd dat we vandaag ook de tweede helft willen blijven voetballen. Dat betekent dat we elkaar de bal moeten blijven gunnen, en niet moeten gaan lopen met de bal. Daarnaast is het belangrijk om scherp te blijven, zodat we geen onnodige doelpunten meer tegen krijgen. De tweede helft beginnen we goed. Jesper die de eerste helft de rechtsback van Lelystad bij vlagen duizelig draaide is even naar rechts verhuist. Ook daar is hij zijn directe tegenstander te vlug af en puntert hij de bal in de korte hoek, 6-2. Hierna blijft het een tijdje rustig, totdat Jonathan de stand op 7-2 brengt met een schot in de verre hoek. Een paar minuten later is het Jesper die na een mooie pass van Lucas ook zijn tweede scoort, 8-2. In de 54e minuut één van de mooiste goals van vandaag. De afvallende bal van de verdediging van Lelystad komt voor de voeten terecht van Twan. Die bedenkt zich niet en schiet hem in één keer de verre kruising in, 9-2! Een minuutje later krijgt Lelystad een corner. Lucas denkt er mee weg te komen door de bal weg te slaan met zijn handen. Maar de scheids ziet dit natuurlijk. Penalty dus! Deze wordt onhoudbaar voor Jardi ingeschoten, 9-3. Vijf minuten voor tijd stuurt Hakim Jesper weg met een steekbal, die zijn derde van vandaag ook nog weet te maken, 10-3. Lucas die zijn foutje nog even goed moest maken, denkt in de laatste minuut: ‘Wat Twan kan, dat kan ik ook!’ Hij krijgt de bal op zo’n 20 meter van Mike, en pegelt de bal er onderkant lat in, 11-3. In de blessuretijd zetten we de verdediging van Lelystad nog een keer goed onder druk. Dit levert balbezit voor Hakim op en die scoort de laatste van vandaag, 12-3! Uiteindelijk een dikke zege dus, met een aantal mooie aanvallen en doelpunten erbij. Wat opvalt is dat we na 2 wedstrijden waarin we een wat mindere tweede helft speelden, vandaag wel ook in de tweede helft bleven voetballen. Wel hebben we blijkbaar nog moeite om de concentratie de volle 60 minuten vol te houden. De komende weken gaan we er hard aan werken om dit te verbeteren! Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen WHC D2 dat met 4 punten uit 3 wedstrijden op de zesde plaats staat. Opstelling: Jardi; Twan, Mark, Lucas, Fabian; Mike, Sam, Junuh; Jonathan, Hakim en Jesper. Wissels: Daan en Ray Scoreverloop: 8de 1-0 Hakim 13de 2-0 Mike 18de 2-1 SVL 19de 3-1 Mike 27de 4-1 Jonathan 29de 5-1 Mark 30de 5-2 SVL 31de 6-2 Jesper 44de 7-2 Jonathan 47de 8-2 Jesper 54de 9-2 Twan 55de 9-3 SVL (pen.) 56de 10-3 Jesper 60de 11-3 Lucas 60de 12-3 Hakim
Posted on: Sun, 29 Sep 2013 19:41:28 +0000

So this new rule regarding official reviews: 1.11.1.4 - If the