Sparta 2 – Irnsum 3 Op zondag 17 november moest Sparta 2 - TopicsExpress

Sparta 2 – Irnsum 3 Op zondag 17 november moest Sparta 2 aantreden tegen de hekkensluiter Irnsum 3. De weersomstandigheden waren prima vandaag, er stond weinig wind en het was een aangename temperatuur om te voetballen. 14.00 uur werd er afgetrapt in het Pypsterhof stadion. Sparta was vandaag niet helemaal compleet. Hindrik en Nico waren op trainingskamp in Oman en onze aanvoerder Jelmer mocht met een lastige blessure de wedstrijd van af de kant bewonderen. In de eerste 15 minuten gingen beide ploegen gelijk op maar werden nauwelijks gevaarlijk. Een vrije trap van een meter of 20 van het doel van Irnsum zorgde uiteindelijk voor de eerste treffer die Pony op zijn naam mocht zetten. Hij eiste de bal op en krulde deze vervolgens strak over de muur heen in de korte hoek, 1-0. Na de voorsprong nam Sparta het heft in handen en kwam beter en beter in de wedstrijd. Het was nu wachten op de volgende treffer en die kwam! Simon stuurde Wybren met een uitstekende pass diep, Wybren gaf de bal goed en strak voor, en zo kon zijn broer Anne de bal onhoudbaar achter de keeper rammen, 2-0!. Met deze veilige marge leek Sparta de rust te gaan halen tot dat Irnsum een penalty kreeg en deze ook benutte, zo werd er met een 2-1 stand gerust. De tweede helft kwam Erik in het veld die na 2 jaar zijn voetbalschoenen weer uit de wilgen had gevist. Deze helft ging Sparta nog beter voetballen en Irnsum kreeg alle hoeken van het veld te zien. Anne maakte al snel zijn 2e van de wedstrijd en 3-1 stond op het scorebord. Foppe liet kort hierna zien dat hij niet alleen goed kan verdedigen, hij ging 1 keer mee naar voren en bleek ook uit uitstekend scorend vermogen te beschikken en maakte de 4-1! Wat Izaak de 1e helft niet lukte ging de 2e helft een stuk makkelijker! Hij maakte de 5-1, kort hierna gaf pony de bal voor, de keeper leek de bal te pakken maar liet de bal weer los en zo kon Izaak de bal door zijn benen tikken en 6-1 op het score bord zetten. Sparta mistte ook nog een hoop kansen, maar 10 min voor tijd maakte Izaak zijn 3e doelpunt deze middag door een 1 op 1 situatie met de keeper te winnen! 7-1 en ook tevens de uitslag, Prima resultaat! Namens Sparta 2, Edwin
Posted on: Mon, 25 Nov 2013 21:23:57 +0000