Succesvolle 36e Ronde om Texel, datum 2014 bekend Foto: Laurens - TopicsExpress

Succesvolle 36e Ronde om Texel, datum 2014 bekend Foto: Laurens Morel Texel, de Koog – 24 juni 2013. Van 12 tot en met 16 juni stond het strand rond Paal17 in het teken van de Texel Zeilweek en de 36e Ronde om Texel. Deze ‘Back to Basic’ editie van the biggest cat race in the world, waarin de zeilers weer centraal stonden, zorgde voor veel spektakel. Ook in 2014 staat de Ronde weer op de internationale zeilkalender. De 37e editie van de Ronde om Texel zal gevaren worden op zaterdag 28 juni 2014. 36e Ronde om Texel Vanwege de harde wind werd de start van de 36e Ronde om Texel op zaterdag 15 juni uitgesteld naar de zondag. Van de oorspronkelijke 288 ingeschreven deelnemers bleven er 194 over. Er stond nog steeds veel wind op 16 juni. Tijdens de start werden de resterende deelnemers geconfronteerd met bij vlagen windkracht zeven. Door de harde zuidwesten wind was het trotseren van de branding wederom een spectaculair gezicht voor de duizenden toeschouwers op het strand. Ook op de rest van het eiland was de wedstrijd goed te volgen voor de toeschouwers. Zowel bij de vuurtoren als ter hoogten van Oudeschild schoten de catamarans vlak voor de kust voorbij, met af en toe snelheden ruim boven de 40 km per uur. Vink & Van Leeuwen - Foto Laurens Morel Line honours Na 2 uur en 34 minuten waren het Peter Vink & Jeroen van Leeuwen die in hun Nacra F20 Carbon als eerste over de finish bij Paal17 kwamen en daarmee de line honours wonnen. Vink & Van Leeuwen werden gevolgd door Xander Pols & Stefan Dubbeldam, de line honour winnaars van vorig jaar. John de Vries & Diederik Pauli gingen als derde over de finishlijn. Zeekant & Begemann - Foto Laurens Morel Texel Rating Op basis van de Texel Rating, een gecorrigeerde tijd op basis van: bootlengte, bootgewicht en zeiloppervlakte, kent de Ronde om Texel een tweetal winnaars. Het waren Oscar Zeekant & Karel Begemann die er in de Texel Rating 105, klasse 2 waren het Cristopher Hancock & Alex Young die in hun Hobie 16 de winst pakten. Het Australische duo werd gevolgd door Gert Roukema & Michelle van Dorst op de tweede en Rogier Duijndam & Sonja Steenvoorden op de derde plek. Fastest Texelse Team De titel Fastest Texel Team was voor Gunnar Larsen & Dorian van Rijsselberghe. Het gelegenheidsduo maakte optimaal gebruik van de catamaran kennis van schipper Larsen en de eilandkennis van Van Rijsselberghe, de Olympisch kampioen windsurfen. Na een voorzichtige start eindigde het duo als Fastest Texel Team op een vierde in het overall klassement Texel Rating
Posted on: Mon, 24 Jun 2013 18:39:29 +0000