België - Duitsland 2-2 (0-2) Op het EK hockey voor dames zorgden - TopicsExpress

België - Duitsland 2-2 (0-2) Op het EK hockey voor dames zorgden de Belgische Panthers bijna voor sensatie in de halve finales. Ze slaagden er net niet in Duitsland uit een vijfde opeenvolgende EK-finale te houden. Een 0-1 achterstand (Eileen Hoffmann) werd nog voor de rust rechtgezet door een Belgisch doelpunt via Jill Boon. In de 40ste minuut scoorde Charlotte De Vos het schijnbaar beslissende doelpunt. Er werd nog een aantal reuzenkansen verkwanseld door de Belgen die veel sterker waren dan hun Duitse tegenstandsters, maar daardoor de spanning wel in de wedstrijd hielden. Twee minuten voor tijd scoorde Duitsland dan via PC de 2-2 (via Marie Mävers) zodat we overgingen naar een shoot out. Die shoot out verliep meteen in mineur voor de Belgische meisjes, vier opeenvolgende missers leverde Duitsland de winst op. Het enige wat deze wedstrijd België opleverde was de morele overwinning. Doelstelling voor de toekomst is efficiënter te worden voor het doel. Het was de eerste maal dat de Belgische damesploeg de halve finales bereikte op een EK. sportuitslagen.org/hockey-europees-kampioenschap-dames-presentatie-medaillewinnaars-s33-c0-b0-g154-t2789.html
Posted on: Thu, 22 Aug 2013 17:46:16 +0000