DTD schrijft clubgeschiedenis 30 punten uit 10 wedstrijden. - TopicsExpress

DTD schrijft clubgeschiedenis 30 punten uit 10 wedstrijden. Een topper in Jelsum, Harkema Opeinde kwam op bezoek en die werd vooraf betiteld als een kandidaat voor de titel. Ruim driehonderd enthousiaste voetballiefhebber stonden bij aanvang langs het veld. Er was al veel geschreven over deze ontmoeting en uit Harkema kwamen berichten dat ze er klaar voor waren. DTD had al negen wedstrijden op rij gewonnen en dan komt er eens een moment dat………. Daar wilden ze het bij DTD niet over hebben, scherp blijven en van je eigen kracht uit gaan was daar het motto. En zo geschiedde, Harkema Opeinde werd de eerste tien minuten volledig vastgezet en de grote kans die DTD kreeg wilde er niet in. Harkema Opeinde stelde daar niet al te veel tegenover. Het leek wel of de mannen van trainer Steffen Hansma uit de wouden kwamen, ze zaten bovenop hun tegenstander waren steeds eerder bij de bal en troefden het team van Sido Postma op alle fronten af. Thomas Dijkstra brengt de bal in de 21e minuut uit een vrij trap voor, die wordt half weggewerkt. Steffen Hansma ziet de bal komen en in één keer haalt hij de bal met een volley uit de lucht. Die slaat hoog en hard in het linker kruis van het doel, een schitterend doelpunt. Harkema Opeinde blijft het proberen maar ze of net te laat bij de bal of de bal gaat over of naast. Wel gaat er dreiging van uit maar DTD blijft achterin baas. Acht minuten voor rust is het Steffen Hansma die met veel precisie de bal uit een vrije trap loepzuiver langs de muur en keeper stuurt 2 – 0. Na de pauze werd een getergd Harkema Opeinde verwacht. Vele toeschouwers moesten nog uit de kleine maar oergezellige kantine komen, maar DTD had wederom gescoord. Thomas Dijkstra scoorde fraai uit een vrije trap vanaf zo’n 30 meter. Toch weet Harkema Opeinde de rug te rechten en via een dubieus gegeven vrije trap werd 3 – 1 gemaakt. Nu was het even opletten voor DTD aangezien ze ook nog dichtbij de 3 – 2 kwamen. Het is dan toch weer DTD die het heft volledig in handen neemt. Met een niet aflatende werklust bestoken ze het doel van Harkema Opeinde. Het mocht een wonder heten dat het niet goals regende. Maar de vierde komt dan toch nog, DTD krijgt een penalty en Steffen Hansma gaat net als vorige week tegen Harlingen voor de hattrick. En dat lukt, hij schoot de 4 - 1 binnen en maakte daarmee zijn negentiende in deze nog prille competitie. Dit was voor DTD de eerste van drie achtereenvolgende toppers. De volgende is uit naar Dio Oosterwolde en de week daarop thuis tegen de toppers uit Leeuwarden MKV29.
Posted on: Mon, 25 Nov 2013 15:10:11 +0000