SDO3 komt niet in de problemen tegen sportief Hertha Zaterdag - TopicsExpress

SDO3 komt niet in de problemen tegen sportief Hertha Zaterdag mocht SDO 3 aantreden tegen Hertha uit Vinkeveen. In de stand vond Hertha zichzelf terug op een tweede plek. SDO is daarentegen zwak begonnen en noteerde een zesde positie op de ranglijst. Vorige week werd echter wel een ruime winst geboekt op streekgenoot NVC, tijd om de lijn omhoog door te trekken. SDO begon sterk aan de eerste helft. Al snel bleek Hertha van achteruit te willen voetballen, maar de gevaarlijkste pionnen werden goed vastgezet door de Bussumers. Na nog geen tien minuten voetbal kon SDO de 1-0 noteren. Eswin Brouwer wist een tegenstander op de achterlijn door de beentjes te spelen, Aaron van der Linden kon handig vrijkomen van zijn directe tegenstander en de 1-0 binnenwerken. Het schijnt dat de Hertha-verdediging gisterenavond nog steeds op het Bussumse kunstgras naar Aaron, de bal en Eswin op zoek was. Tien minuten na de openingstreffer kon ook de 2-0 genoteerd worden. Een snelle tussenkomst op het middenveld zorgde voor een spreekwoordelijke gatenkaas achterin bij Hertha. Kaj van Tetering wist door het midden Aaron van der Linden te vinden, die op zijn beurt Eswin Brouwer bereikte, 2-0 en eindelijk een efficiënt SDO. Na de 2-0 kwam SDO er minder gemakkelijk uit. Een aantal kansen werd gecreëerd, maar een doelpunt kon in de eerste helft niet meer worden gemaakt. In de tweede helft liep SDO achteruit. Keeper Robbin de Waij had last van een voetblessure en kreeg de bal liever niet teruggespeeld. De mannen uit Vinkeveen hadden dit in de gaten en begonnen vroeg te storen. We kunnen nu een verhaal ophangen over een deuk en een pakje boter, dat doen we niet. Feit is dat SDO geen enkel moment echt in de problemen is gekomen. Voor SDO viel er nog twee keer te juichen! Allereerst klonk er een luid geschreeuw van de zijlijn toen Ray Wolf een gele kaart pakte. Dit betekent een bijdrage van tien euro in de boetepot. Op de training was het ook al raak voor Ray, hij heeft een lekker weekje achter de rug. Feit is nu wel dat we aan het einde van het seizoen een fantastisch teamuitje tegemoet zien. Hoe dan ook, met een man minder wist SDO in één van haar schaarse uitvallen in de tweede helft 3-0 te scoren. Aaron van der Linden gaf op het randje van de 16-meter breed op Kaj van Tetering, die de 3-0 kon binnenschieten. Door deze winst heeft SDO, ironisch genoeg, de tweede plek op de ranglijst weten te veroveren. Komende zaterdag een vrije week. Iedereen kan rustig herstellen van de pijntjes voor de wedstrijd van 9 november, dan komt ongeslagen koploper Breukelen naar Bussum. Wordt vervolgd..
Posted on: Wed, 30 Oct 2013 16:20:22 +0000