Wouter Vos weer los als verslaggever! Wedstrijdverslag Scylla - TopicsExpress

Wouter Vos weer los als verslaggever! Wedstrijdverslag Scylla H3 - BVG H3 Na de ruime overwinning op Exercitia van een week eerder, stond nu de uitwedstrijd tegen Scylla op het programma. Held van vorige week Klaas Berends, appeltaartenbakker extraordinaire, was er dit keer niet bij. Hij koos ervoor om ergens in een schuur in Onnen intiem te dansen met lokale schones. Zoals Kloas het zelf zou zeggen: “In een schuur mot je schuren hè!” Ook Remmie ontbrak, net als vorig seizoen heeft hij een bult op z’n enkel waar Quasimodo een moord voor zou doen. We gaan met z’n allen gebukt onder zijn blessure (wie deze woordspeling in één keer doorhad is een held, tegen Jeroen Mulder wil ik zeggen: gewoon lachen joh, ooit zul je ‘m wel begrijpen). Daarnaast was Martin niet helemaal fit (“enkel kapoet”) en zou Jart pas de tweede helft mee komen doen. Gelukkig kregen we versterking van The White Mamba, de X-factor van Heren I van vorig seizoen (vanwege de positie van zijn benen bij een vrije worp, let er maar eens op) en tegenwoordig solide bankspeler bij Heren II. De wedstrijd begon vrij goed voor BVG. Door sterk verdedigen moest Scylla een aantal slechte schoten nemen en omdat elke rebound voor BVG was, bleef het ook steeds bij één schot. Aanvallend liep het allemaal een stuk minder. In de aanval werd niet bewogen, schoten vielen totaal niet, of ze nou van dichtbij of van veraf werden genomen en er werd zo dramatisch gepasst dat we ondanks de sterke verdediging geen gaatje konden slaan. Na het eerste kwart was de stand 8-12. Het tweede kwart was minimaal net zo tragisch. Niemand kon zich aan de misère onttrekken en het team op sleeptouw nemen. Wederom was er weinig mis met de verdediging, maar aanvallend ging het nog minder dan in het eerste kwart. Bij rust was de stand 20-21 en Jart, die toen net binnenkwam, moet hebben gedacht: oh we hebben nog drie kwarten te gaan. Waar een zekere speler van Heren I het vorig seizoen presteerde om een training af te werken op twee rechterschoenen (wat een karakter), presteerde Jart het om zijn schoenen te vergeten. Gelukkig heeft de man grote voeten en heeft Martin altijd reserveschoenen bij zich. Christiano Ronaldo wisselt in de rust nog wel eens van haarstijl, Martin wisselt steevast van schoenen, dat houdt hem fresh (jeweetzelluf). De komst van Jart bracht veel voor het team. Plotseling ging er meer dreiging van BVG uit, werd er ook van de bal af beter bewogen en werd Scylla in foutenlast gebracht. Even konden de men in black nog aanklampen, maar aan het eind van het derde kwart was een gaatje van een puntje of tien geslagen. Er gebeurde verder niet heel veel bijzonders meer. Uiteraard ging Bert nog een aantal keer naar de grond, om kermend van de pijn weer op te staan, maar het zou ook geen BVG H3 wedstrijd zijn als dat niet zou gebeuren. Zijn kiddo was één van de weinige toeschouwers en heeft de kunst nu al van pappa kunnen afkijken. Dat Bert na de wedstrijd nog een indringend gesprek had met z’n spruit, kun je hieronder lezen. De overwinning kwam geen moment meer in gevaar. BVG liep zelfs nog wat uit, mede dankzij Jacob, die een prima vierde kwart (en aardige wedstrijd) speelde. Conclusie: slechte wedstrijd, vooral in aanvallend opzicht. Heel snel vergeten en op naar de volgende pot, over twee weken tegen de #1, Groene Uilen! Eindstand: 48-64 Na de wedstrijd werd een tweetal spelers geïnterviewd. Hieronder een uittreksel. Mark van der Leij “Zo Mark, keihard gewerkt en toch nog fit voor de wedstrijd?” “Ja, ik was vrij moe en…” “Nou daar kon je niks van zien hoor” “Oh dankje, ik…” “Nee, je bewoog net zo veel als normaal… mooi ook die fast break op het einde. Wat ging er door je heen op dat moment?” “Tja, te fast hè. Als kok ben ik meer van de slow. Slow Cooking, Slow Breaks, past gewoon beter bij me.” Freddy Fahmawi “Ha die Freddy, ik heb net even het sheet bekeken. Nul punten, vier fouten, koekoek.” (de rest van het interview is helaas weggevallen) Ook het gesprek dat Bert had met zijn zoontje werd door onze alerte reporters opgenomen. Ongelooflijk eigenlijk dat een kind op zo’n leeftijd al kan praten: “Hey jochie, hey. Niet huilen. Pappa leeft nog gewoon.” “Snik, snik… maar pappa, ik zag je twee keer neergaan. Ik was er zeker van dat je niet meer overeind zou komen.” “Ik ook jongen, ik ook. Maar er is meer voor nodig om Klaas Albert, roepnaam Bert, de Vries uit te schakelen. Verder is het allemaal show jongen, het publiek wil ook wat hè! Op de lange termijn gaat dit ons geen windeieren leggen jongen.” “Hoe bedoel je pappa?” “Pappa heeft twee jaar geleden een brief naar James Cameron en Peter Jackson gestuurd met een uitnodiging om eens een wedstrijd van ons te komen bezoeken. Lang zal het niet meer duren, dan komen ze een keer kijken.” “En dan pappa?” “Dan laat pappa zich vallen en kerm ik dit keer zo hard, dat zelfs James en Peter denken dat ik dit keer echt niet meer overeind kom. En net als de brancard het veld op wordt gereden spring ik op, trek ik m’n shirt uit en schreeuw ik: “Are you not entertained???!!!” Hoppa, Avatar II, The Hobbit III, de filmrollen zullen voor het oprapen liggen.” “Geniaal pappa
Posted on: Sun, 24 Nov 2013 14:22:47 +0000