SC Joure A1 - VV Heerenveen A1 Zaterdag 26 okt moest de A1 van - TopicsExpress

SC Joure A1 - VV Heerenveen A1 Zaterdag 26 okt moest de A1 van VV Heerenveen aantreden tegen Joure A1 op het sportpark aldaar Bij Heerenveen keerden Kevin en Jordi terug terug van een blessure Nu zou ik kunnen volstaan met de mededeling dat de wedstrijd om 14.30 begon en om 16.15 afgelopen was en er een 0-1 eindstand op het scorebord stond. Doch als verslaggever heb ik de taak gekregen om verslag te doen over de wedstrijd ook zou ik de Joure keeper hier tekort doen dus zodoende: Alle ingrediënten voor een matige pot voetbal waren aanwezig : zoals een niet al te best veld ; geen scheidsrechter in topconditie en zeker geen topper ; geen toptegenstander ; en geen op en top gemotiveerd Heerenveen A1 .Maar er werd gevoetbald …. En hoe Al snel wordt duidelijk dat Heerenveen A1 de betere ploeg is in technisch en tactisch opzicht . Joure compenseert dit door heel hard werken en veel strijd Al in de 8e minuut ontvangt Thom de bal uit een voorzet van Hille maar Thom schiet de bal over Minuut 12 Thom komt 1 op 1 met de keeper na een pass van Johannes maar de uitstekende keeper van Joure (Lars Wijnalda) red .Daarna een snelle uitval van Joure maar Heerenveen Keeper Wesley keert de bal van de mee opgekomen linksback Heerenveen gaat weer in de aanval en na een 1-2 tje tussen Hille en Ivar is het Ivar die de bal over schiet In minuut 33 en 37 komt Joure 2x gevaarlijk dicht bij de goal van Heerenveen door slordig balverlies aan H’veen zijde maar de spitsen van Joure falen in de afwerking Tijdens de laatste 5 minuten van de eerste helft krijgt Heerenveen 3 levensgrote kansen maar de kopbal van Ivar en de schoten van Milan en Thom missen doel derhalve een 0-0 ruststand In de tweede helft is Tristan in het veld gekomen voor Milan en Heerenveen zet direct druk op het doel van Joure Het is echter weer de keeper van Joure die een schot van Bas uit de doelmond ranselt en ook de rebound treft geen doel in de 55 minuut weer Bas met een schot op doel maar ook weer die dekselse Joure keeper die de bal keert In minuut 66 een grote kans voor Joure maar ook de Heerenveen keeper toont zijn klasse en voorkomt een achterstand Eindelijk komt dan voor Heerenveen toch de verlossende goal , het is Ivar die een voorzet van Hille met een “ruckfallzieher”in het doel werkt en zo de verdiende voorsprong op het scorebord zet. Joure schakelt na deze goal nog een tandje bij en het is keeper Wesley die hierdoor een TANDJE verliest en een afspraak met de tandarts in het verschiet heeft Het spel wordt ruwer en Heerenveen moet opletten om niet nog meer lichamelijke schade op te lopen . Dan opeens lijkt het of de grote FRANK RIJKAARD het veld heeft betreden maar na uitvoerige analyse blijkt de enige gelijkenis het spugen naar de tegenstander Dit alles ontgaat de scheidsrechter die niet van plan is de middencircel te verlaten evenals een ferme vuistslag op de rug Tristan . Onderwijl heeft Jordi nog een geweldige kans op de 0-2 maar de Joure goalie geeft geen krimp . Zodoende een verdiende 0-1 eindstand Na nog een “de kop er af “ gebaar te hebben ontvangen van een ( vrouwelijke? ) Joure supporter verlaten we met 3 zwaar bevochten punten het sportpark
Posted on: Tue, 29 Oct 2013 19:22:27 +0000